Ρακέτα, φτώχεια και φιλότιμο ή πώς να γίνεις expert ρακετάκιας με 10 + 2 tips

Από το wefit.gr
Αυτά τα 10 μυστικά που μας αποκάλυψαν επαγγελματίες της παραλίας, θα σε βοηθήσουν να μάθεις γιατί η λευκή άμμος είναι καλύτερη για το παιχνίδι σου και πόσα μπαλάκια πρέπει να έχεις καβάτζα.

Ας ξεκινήσουμε με μία απαράβατη αρχή και επανάλαβε μετά από εμάς: Το τένις δεν έχει καμία σχέση με τις ρακέτες. Επίσης, ποτέ μην παίζεις ρακέτες με κάποιον που είναι έμπειρος στο τένις. Έχεις χάσει ήδη από το πρώτο λεπτό.

1. Μην αγοράσεις ποτέ μπαλάκι από περίπτερο. Θα σκάσει στο μισάωρο. Τα καλύτερα θα τα βρεις εδώ.

2. Τουλάχιστον 5 μπάλες πρέπει να έχεις μαζί σου. Τη μια την έχεις χάσεις σίγουρα όταν κάποιος εκνευρισμένος απλωμένος στην ξαπλώστρα την πετάξει μακριά.

3. Δύο γερά τινάγματα, το πρώτο με ζούληγμα. Μόνο έτσι φεύγει το νερό από το μπαλάκι κι είστε έτοιμοι να παίξετε.

4. Η λευκή άμμος είναι ό,τι πρέπει για ρακέτες. Ειδικά δίπλα στη θάλασσα όπου δεν καίει σα φούρνος μικροκυμάτων και εσύ δεν είσαι αναστενάρης. Το βότσαλο, από την άλλη καλύτερα να το αποφύγεις, ειδικά αν στα σχέδιά σου είναι να κάνεις ένα θεαματικό μπλονζόν.

5. Οι επαγγελματίες δεν παίζουν ποτέ δίπλα στη θάλασσα. Παίζουν στην καυτή άμμο, πάνω από τις ξαπλώστρες.

6. Η βουτιά μετά τη ρακέτα είναι λίγο καλύτερη από την παγωμένη μπύρα στο beach bar (ή μήπως όχι;)

7. Το μυστικό είναι στο footwork. Όπως ένας boxer δεν μπορεί να πετύχει χτύπημα knockout αν δε τοποθετήσει τα πόδια του στη σωστή θέση, έτσι ώστε να μπορεί όλο το βάρος του σώματός του να μεταδοθεί στο χτύπημα, έτσι κι εσύ αν δεν έχεις καλή τεχνική στο footwork, δεν θα καταφέρεις να αυξήσεις τη δύναμή σου στα χτυπήματα της μπάλας.

8. Μην λυγίζεις πολύ τον καρπό όταν χτυπάς την μπάλα με τη ρακέτα. Εκτός από το ότι θα κάνεις κακό στον καρπό σου θα καταστρέψεις και το κεφάλι της ρακέτας το οποίο με το πέρασμα του χρόνου θα σπάσει.

9. Όπως σε κάθε σπορ και η ρακέτα θέλει «ζέσταμα». Μην ξεκινάς τα καρφιά από την πρώτη ρακετιά. Κάνε 5 λεπτά μερικές διατάσεις μην έχεις προβλήματα το βράδυ.

10. Το είπαμε; Δεν ξεχνάμε το αντιηλιακό. Με τίποτα!

11. Αν σκοπεύεις να λιώσεις όλο το καλοκαίρι, φτιάξε ένα καλό λαστιχένιο grip στη ρακέτα σου. Διαφορετικά επίλεξε τη σωστή ρακέτα: το ιδανικό βάρος για να ξεκινήσει κανείς αλλά και να παίξει για αρκετά χρόνια είναι τα 350 gr-360 gr, δεν είναι ούτε πολύ ελαφριά αλλά ούτε και πολύ βαριά (εξάλλου μια ξυλορακέτα «χάνει» με τον καιρό από το αρχικό της βάρος). Τα 330gr-340gr είναι ιδανικά για καλούς και έμπειρους παίχτες, για κοντινό και τεχνικό παιχνίδι. Τα 370 gr-400 gr, είναι το μεγαλύτερο «ανεκτό» βάρος για τα χέρια. Μην ξεχνάς πως θα πρέπει να την κρατάς αρκετή ώρα ψηλά και αυτό θα κουράσει το χέρι σου. Εδώ θα βρεις τις καλύτερες ρακέτες που θα σε κάνουν expert! 

12. Και κάτι τελευταίο: Είναι τα πόδια σου ευαίσθητα; Αυτά τα minimal παπούτσια θα σε προστατέψουν από την κάψα της άμμου.

Σχόλια