7 σημάδια πως είστε κρυφά δυστυχισμένοι

Από το awakengr.com
Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη και κάποιοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Οι υπόλοιποι πηγαίνουμε από την ευτυχία στη δυστυχία και η δυστυχία έχει τις μέρες της.

Αυτό που έχω μάθει είναι πως υπάρχουν διάφορες συνήθειες που έχουν μάθει οι χρόνια δυστυχισμένοι άνθρωποι. Όλοι έχουμε άσχημες μέρες ή και εβδομάδες ακόμα, όταν εμπίπτουμε στις παρακάτω επτά κατηγορίες.

Η διαφορά μεταξύ μιας ευτυχισμένης από μια δυστυχισμένη ζωή είναι το πόσο συχνά και πόσο πολύ μένουμε σε αυτή.

Ακολουθούν οι επτά ιδιότητες των χρόνια δυστυχισμένων ανθρώπων.
1. Η αρχική σας πεποίθηση είναι πως η ζωή είναι σκληρή
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν πως η ζωή μπορεί να είναι σκληρή και τείνουν να περνούν μέσα από τις δυσκολίες με περιέργεια και όχι με την αίσθηση πως είναι θύματα. Παίρνουν την ευθύνη για το πώς μπήκαν σε αυτή την περιπέτεια και επικεντρώνονται στο πώς θα βγουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η επιμονή αντί για την διαμαρτυρία για τις συνθήκες είναι ένα σύμπτωμα ενός ευτυχισμένου ανθρώπου. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν τον εαυτό τους ως θύματα της ζωής και παραμένουν κολλημένοι στο «κοίτα τι έπαθα» αντί να βρουν έναν τρόπο να βγουν από τη συγκεκριμένη κατάσταση.

2. Πιστεύετε πως δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τους άλλους
Δεν θα διαφωνήσω πως η υγιής διάκριση είναι σημαντική αλλά οι περισσότεροι ευτυχισμένοι άνθρωποι εμπιστεύονται τον διπλανό τους. Πιστεύουν στο καλό στους ανθρώπους και όχι πως όλοι θέλουν να τους ρίξουν. Είναι γενικά ανοιχτοί και φιλικοί προς όσους συναντούν, δημιουργούν μια αίσθηση κοινωνικότητας γύρω τους και είναι ανοιχτόκαρδοι όταν γνωρίζουν νέους ανθρώπους.

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι δύσπιστοι απέναντι σε όσους γνωρίζουν και υποθέτουν πως δεν πρέπει να εμπιστεύονται τους ξένους. Δυστυχώς αυτή η συμπεριφορά αρχίζει αργά να κλείνει την πόρτα προς οποιαδήποτε σχέση πέραν ενός εσωτερικού κύκλου και εμποδίζει κάθε ευκαιρία να κάνουν νέους φίλους.

3. Επικεντρώνεστε στο τι είναι λάθος στον κόσμο και όχι στο τι είναι σωστό
Υπάρχουν πολλά λάθος πράγματα στον κόσμο, όμως οι δυστυχισμένοι άνθρωποι εθελοτυφλούν απέναντι στο τι είναι πραγματικά σωστό στον κόσμο και επικεντρώνονται στο τι είναι λάθος. Τους ξεχωρίζετε εύκολα: θα είναι αυτοί που παραπονιούνται συνεχώς και θα απαντούν σε κάθε θετική δήλωση με ένα «ναι, αλλά…»

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν τα παγκόσμια θέματα αλλά ισορροπούν το ενδιαφέρον τους με το να βλέπουν και τι είναι σωστό. Έχουν δηλαδή και τα δύο τους μάτια ανοιχτά. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να κλείνουν το μάτι που κοιτάζει το καλό από φόβο ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να μη βλέπουν τι είναι λάθος. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν άλλη οπτική. Ξέρουν ότι ο κόσμος έχει προβλήματα και παρακολουθούν τι σωστό υπάρχει.

4. Συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και τρέφετε τη ζήλεια
Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι πιστεύουν πως η τύχη κάποιου άλλου μειώνει τη δική τους. Πιστεύουν πως δεν υπάρχει αρκετό καλό στον κόσμο και συνεχώς συγκρίνουν αυτά που έχουν εκείνοι με αυτά που έχουν οι άλλοι. Αυτό οδηγεί σε ζήλεια και δυσαρέσκεια.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν πως η καλή τύχη των άλλων και οι καταστάσεις είναι απλά σημάδια πως κι εκείνοι μπορούν να προσπαθήσουν για να επιτύχουν. Πιστεύουν πως φέρουν ένα μοναδικό σχέδιο που δεν μπορεί να αντιγραφεί ή να κλαπεί από κανέναν πάνω στον πλανήτη. Πιστεύουν επίσης στις απεριόριστες δυνατότητες και δεν κολλούν σε σκέψεις πως η καλή τύχη κάποιου περιορίζει τη δική τους.

5. Προσπαθείτε να ελέγξετε τη ζωή σας
Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ελέγχου και της προσπάθειας επίτευξης στόχων. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν καθημερινά βήματα για να επιτύχουν τους στόχους τους αλλά τελικά συνειδητοποιούν πως υπάρχει πολύ λίγος έλεγχος πάνω στο τι τους ρίχνει η ζωή στο δρόμο τους.

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να κάνουν μικροδιαχείριση σε μια προσπάθεια να ελέγξουν όλα τα αποτελέσματα και καταρρέουν εντυπωσιακά όταν η ζωή βάζει ένα εμπόδιο στα σχέδιά τους. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι απλά είναι επικεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν κι έχουν την ικανότητα να πάνε με τη ροή, χωρίς να τα χάνουν όταν έρχονται δυσκολίες.

Το κλειδί είναι να είστε προσανατολισμένοι στους στόχους σας και συγκεντρωμένοι αλλά να αφήνετε χώρο για τις δυσκολίες που θα έρθουν, χωρίς να καταρρέετε όταν το καλύτερό σας σχέδιο αποτύχει λίγο. Γιατί αυτό συμβαίνει. Το να πηγαίνουν με τη ροή είναι το σχέδιο «Β» των ευτυχισμένων ανθρώπων.

6. Γεμίζετε το μέλλον σας με ανησυχία και φόβο
Υπάρχει συγκεκριμένος χώρος ανάμεσα στα αυτιά σας. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι γεμίζουν τις σκέψεις τους με το τι μπορεί να πάει λάθος αντί με το τι μπορεί να πάει σωστά.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι παίρνουν μια γερή δόση αυταπάτης κι επιτρέπουν στον εαυτό τους να ονειροπολούν σχετικά με το τι θα ήθελαν να τους στείλει η ζωή. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι γεμίζουν το κεφάλι τους με μόνιμη ανησυχία και φόβο.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι βιώνουν τον φόβο και την ανησυχία αλλά κάνουν μια σημαντική διάκριση μεταξύ του να νιώθουν αυτά τα συναισθήματα με το να τα ζουν. Όταν ο φόβος ή η ανησυχία μπουν στο μυαλό ενός ευτυχισμένου ανθρώπου, θα αναρωτηθεί αν μπορεί να κάνει κάτι για να εμποδίσει αυτό τον φόβο ή την ανησυχία να συμβούν (εδώ έρχεται η ευθύνη) και το κάνει. Αν δεν υπάρχει, συνειδητοποιεί πως ο φόβος τον περιτριγυρίζει και τον αγνοεί.

7. Γεμίζετε τις συζητήσεις σας με κουτσομπολιά και παράπονα
Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι χαίρονται να ζουν στο παρελθόν. Όσα τους συνέβησαν και οι δυσκολίες της ζωής τους είναι τα θέματα που θέλουν να συζητούν. Όταν δεν έχουν τι άλλο να πουν, στρέφονται στις ζωές των άλλων και στα κουτσομπολιά.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν στο τώρα και ονειρεύονται το μέλλον. Νιώθετε τη θετική τους δόνηση από μακριά. Είναι ενθουσιασμένοι με κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουν, νιώθουν ευγνωμοσύνη για αυτά που έχουν και ονειρεύονται τις δυνατότητες της ζωής.

Σχόλια