«Η ιστορία του ΑΚΜΑ με λίγα λόγια» του Γιώργου Α. Βασιλείου

Από το akma.gr
Την Πρωτομαγιά του 1990 ο ιδρυτής του ΑΚΜΑ, Γιώργος Βασιλείου, περιγράφει με ένα ζεστό και γλαφυρό τρόπο πώς ξεκίνησε το ταξίδι του ΑΚΜΑ από έναν «….. έφεδρο Ανθυπίατρο στο Τάγμα Προκάλυψης που ήταν τότε στα Άνω Πορρόια του Μπέλλες». 

Ξεκινά λέγοντας: «….Το συμπέρασμα που είχε δέσει στο νου του ανθυπίατρου ήταν ότι η αντίδραση σ' αυτό τον κατήφορο δεν μπορούσε παρά να είναι μια: η δημιουργία μέσα στον Ελλαδικό περίγυρο ενός Κέντρου Αντίστασης ενάντια στην εντροπική αυτή αποδιοργάνωση του Ανθρώπου και των Συστημάτων που πρέπει να δομεί για να ζήσει: οικογένειες, ομάδες, κοινότητες……».

Στο κείμενο που ακολουθεί η κοινότητα του ΑΚΜΑ θα μάθει ή θα θυμηθεί για τα χρόνια των Βασιλείου στην Αμερική, για τις διεθνείς συνεργασίες, τα Δελφικά Συμπόσια, τα Newsletters ενώ στο παράρτημα παρατίθεται όλη η αρθρογραφία & βιβλιογραφία του Γιώργου και Βάσως Βασιλείου.

Ο ιδρυτής του ΑΚΜΑ καταλήγοντας σημειώνει:

«…παρουσιάζοντας την ιστορία του Α.Κ.Μ.Α. θα είχε να αναλύσει κανείς την ατομική συμβολή του καθενός από τους ανθρώπους που το ξεκίνησαν και του καθενός από τους συναδέλφους που τους πλαισίωσαν, στην αρχή σαν εκπαιδευόμενοι και κατόπιν σαν συνεργάτες……Ωστόσο…αναγκαστικά, καταλήγουμε στο γνωστό συμπέρασμα ότι το ΟΛΟΝ είναι "κάτι παραπάνω" από τα μέρη που το συναποτελούν και μέσα σ' αυτό δεν χωρεί καμιά κατάτμηση σε ατομικές συμβολές».

Σχόλια