Συγκινητικό: Πρώην νοσοκόμα προσφέρει σε γερασμένους σκύλους τελευταίες στιγμές ευτυχίας

Από το  news247.gr
Πόσα σκυλάκια πεθαίνουν καθημερινά μόνα τους, χωρίς κάποια συντροφιά, έχοντας ζήσει μόνο δύσκολες στιγμές; Μία πρώην νοσοκόμα προσφέρει σε αδέσποτους γερασμένους σκύλους στιγμές χαράς πριν φύγουν για το τελευταίο τους ταξίδι.

Υπάρχουν καταφύγια ζώων σε όλο τον κόσμο που παρέχουν στέγη σε ηλικιωμένα και άρρωστα σκυλιά εγκαταλελειμμένα από τα αφεντικά τους. Αυτά τα σκυλάκια συνήθως πεθαίνουν μόνα, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να αντέξουν να τα παρακολουθούν να "φθείρονται" και να παρακμάζουν , να οδηγούνται αργά - αργά στον θάνατο.

Μία γυναίκα που την απασχολεί αυτό το θλιβερό γεγονός, αποφάσισε να λάβει δράση και να προσφέρει σε αυτά τα σκυλιά -τις τελευταίες μέρες τους- , στιγμές ευτυχίας, με την ελπίδα να τους κάνει τη ζωή πιο όμορφη λίγο πριν ξεψυχήσουν.

Η Nicole Coyle ανέλαβε το έργο να ομορφαίνει τις τελευταίες στιγμές των γερασμένων σκυλιών.Για το σκοπό αυτό, η πρώην νοσοκόμα ίδρυσε το The Hospitals Project για να φροντίσει τα άρρωστα σκυλιά που έχουν εγκαταλειφθεί σε καταφύγια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Τα αναλαμβάνουμε μόνο στην περίπτωση που ο κτηνίατρος επιβεβαιώσει ότι έχουν λιγότερο από έξι μήνες ζωής, έτσι επικεντρωνόμαστε στο τέλος της ζωής τους", είπε η Nicole. "Νομίζω ότι το μεγαλύτερο διάστημα που κράτησα κάποιο από τα σκυλάκια ήταν για ένα χρόνο και το λιγότερο για δύο εβδομάδες".

Δείπνο με μπριζόλα και παγωτό
Υποδεχόμενη συνήθως δύο σκύλους τη φορά, η Coyle φροντίζει να περάσουν μία μέρα που θα τους μείνει αξέχαστη. Μπορεί να τους πάει στα McDonalds για παγωτό μηχανής ή να δειπνήσουν σε ταβέρνα και να φάνε νόστιμη μπριζόλα.Προσφέροντας τελευταίες στιγμές ευτυχίας σε σκυλιά THE GREY MUZZLE CANINE HOSPICE PROJECT

Γιορτάζοντας "σκυλο-γενέθλια"
Η πρώην νοσοκόμα διοργανώνει σε κάθε σκύλο της από ένα πάρτυ γενεθλίων, ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν είναι σίγουρη πότε ακριβώς έχουν γενέθλια. Τα πάρτυ συνήθως περιλαμβάνουν μία μέρα στην παραλία - αν βεβαίως τα σκυλάκια είναι σε κατάσταση να πάνε. Εκεί γεύονται διάφορες λιχουδιές όπως παγωτό, τσιπς και ψάρια. Αναλόγως το γούστο κάθε σκύλου!Πέρα από το γεγονός ότι φιλοξενεί τα σκυλάκια σπίτι της, η Coyle επίσης ξοδεύει περίπου 500 λίβρες σε κάθε σκύλο, ποσό που ισοδυναμεί με λίγο περισσότερα από 600 δολάρια. Προκειμένου να καλύψει τα έξοδα δέχεται δωρεές. Όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν κάποια δωρεά μπορούν να επισκεφτούν το PayPal .

Το τελευταίο αντίο
Κάποια στιγμή φτάνει η μέρα που η Coyle πρέπει να αποχαιρετίσει τον σκύλο. Όπως παραδέχεται "Ποτέ δεν είναι εύκολο". "Κάθε φορά δενόμαστε πολύ μεταξύ μας, είναι μία πολύ έντονη συναισθηματική στιγμή και στο τέλος θρηνούμε και πενθούμε για κάθε απώλεια".

"Ωστόσο στην τελική πάντα αισθάνομαι ότι άξιζε όλο αυτό, καθώς κατάφερα να προσφέρω σε αυτά τα σκυλάκια πριν φύγουν για το τελευταίο τους ταξίδι, λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και ευτυχίας".Σχόλια