Δείτε πως είναι σήμερα ο Ιησούς απ' την Ναζαρέτ Ρόμπερτ Πάουελ

Από το youropia.gr
To 1977, ο ξακουστός σε όλους τους Έλληνες -και όχι μόνο-, Φράνκο Τζεφιρέλι, εξαπολύει στην ανθρωπότητα τη μίνι σειρά ο “Ιησούς από την Ναζαρέτ”. Ναι, έχεις ακούσει το όνομά του. 

Ορίστε και το πρόσωπό του. Ο Φράνκο Τζεφιρέλι, το 1974. Έφυγε υπερπλήρης ημερών στα 96 του, το 2019.
Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976 και έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία. Τον ρόλο του Ιησού ενσάρκωσε ο Βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ. Κι ήταν ό,τι πιο κοντινό μπορούσε να βρεθεί στην εικόνα που έχουμε για τον Υιό του Θεού.


Ως κορυφαία στιγμή χαρακτηρίστηκε όταν διέρρευσαν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του έπους. Όπως αυτή, που ο Τζεφιρέλι δίνει λίγο κονιάκ και μια τζούρα τσιγάρο, στον ανεβασμένο στο σταυρό Πάουελ.

Και εδώ, λίγη απομυθοποίηση ακόμη από το σετ των γυρισμάτων:

Γέροντας της εποχής του Τζίζους, Τζίζους και Τζεφιρέλι.

Πως είναι σήμερα ο Πάουελ;
Ακολούθησε μιαν απίστευτη παραφιλολογία, που ήθελε όσους παίζουν τον Ιησού είτε να καταστρέφουν τη ζωή τους, είτε να πεθαίνουν αμέσως μετά το ρόλο. Αντιθέτως, ο Ρόμπερτ Πάουελ ζει και βασιλεύει:


Ο Βρετανός ηθοποιός της τηλεόρασης και του κινηματογράφου γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1944. Στις αρχές του 2020, βρίσκεται επιτυχώς στα 75 του χρόνια… Συνεχίζει να ασχολείται με τηλεόραση και κινηματογράφο, εκτελώντας συχνά το ρόλο αφηγητή σε ντοκιμαντέρ.


Προσωπική ζωή
Το 1975, ο Πάουελ, παντρεύτηκε στο Μαρόκο την χορεύτρια Μπαμπς Λορντ, λίγο πριν του δοθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος στον Ιησού από την Ναζαρέτ. Μεγάλη του αγάπη είναι τα ταξίδια με σκάφος ανά τον κόσμο.

Ο νεαρός Ρόμπερτ Πάουελ.

Υ.Γ.1 Το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού
Η επιστήμη απεφάνθη. Ο Ιησούς, που έζησε στη Μέση Ανατολή, ΜΑΛΛΟΝ δεν ήταν κατάλευκος με γαλάζια μάτια. Αλλά προσέγγιζε αυτή την απεικόνιση:


Υ.Γ.2 Ο Έλληνας Ιωσήφ
Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είχε ένα ελληνικό όνομα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Ο Γιώργος Βογιατζής έπαιξε στα νιάτα του, τον… Ιωσήφ:


Σχόλια