ΚορονοΠασχΑλήτικα !!!!! (μικρές δόσεις σκέψης)

22-4.20 11:16 μ.μ.  
Με το στανιό δεν βγαίνει το συναίσθημα βρε..... ούτε καν η αηδία που προκαλείται. 
Το συναίσθημα έρχεται γιατί υπάρχει όταν βιώνουμε την στιγμή, δε πα να παίζουν τα σποτ! ! ! ! ! 
18.04.20 10:22 μ.μ. 
Καλησπέρα, επειδή έχω βαρεθεί τις ευχές, τις κάρτες, τα gif, τα προσωπικά, τα ομ(π)αδικά, τα Αναστάσιμα των ημερών τόσα χρόνια, θέλω να δηλώσω πως χαίρομαι που απόψε δεν θα γίνει Ανάσταση όπως τόσα χρόνια.
Εύχομαι αυτό το διαφορετικό να δώσει στον καθένας μας μια διαφορετική γνώση Αναστάσιμη, της γέννησης, της μετακίνησης, για τον εαυτό και ας βγάλουμε τον σκασμό μπας και το κάνουμε πράξη στην καθημερινότητά μας!!!!!
~ ~ ~ ~ ~
18.04.20 4:35 μ.μ. 
Είναι μια ευκαιρία ο covid19 για να απολαύσουν οι νησιώτες τα νησιά τους και τις πλατείες τους, οι βουνίσιοι τα βουνά και τις δικές τους πλατείες, εμείς τα σπίτια μας και μόνο αυτά, οι μοναχοί τα δικά τους μέρη. 
Είναι μια ευκαιρία να ΖΗΣΟΥΜΕ το ξεχασμένο ή χαμένο οικείο μας..... 
Κι ας σκεφτούμε και τις αξίες μας.....
~ ~ ~ ~ ~
17.03.20
Καλό το να κάθεσαι, απ’ την άλλη μεριά κακά τα ψέματα το υποχρεωτικό είναι άβολο και η μηδαμινή πιθανότητα εξόδου και μετακίνησης μεγεθύνει το μέσα και τον εγκλεισμό.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι όταν ο αναγκαστικός αυτός εγκλεισμός συνδέεται με την διακοπή των εσόδων, τότε το κάθεσαι γίνεται κάθεσαι με δεμένα χέρια και τα πράγματα αποκτούν επιπλέον αγχωτική όψη, χροιά.

Για να μην κουράζω, σίγουρα είναι μια διαφορετική κατάσταση για αυτό προτείνω το απόλυτα διαφορετικό.

Γράψε, κράτησε σημειώσεις, αποτύπωσε τις σκέψεις σου σ΄ ένα κομμάτι χαρτί, κάνε όπως δεν έκανες στην παιδική σου ηλικία κρατώντας ημερολόγιο. Γράψε σκέψεις, ημέρας, πράξεις ημέρας μέσα στο σπίτι, κατά την διάρκεια του αναγκαστικού εγκλεισμού. Μην τα δείξεις κάπου, την επόμενη ημέρα, αύριο πέταξέ ‘τα αν δεν τα θέλεις. Αλλά τώρα σήμερα κάνε το διαφορετικό, έτσι κι αλλιώς ζεις το διαφορετικό σχεδόν μια βδομάδα τώρα. Μπορείς να συνεχίσεις την επόμενη εκεί που σταμάτησες την προηγούμενη μέρα ή φορά.

Δεν είναι εύκολο αν δεν το ‘χεις ξανακάνει, δεν είναι εύκολο με τόση σαβούρα γύρω σου, στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο, στην σκέψη τελικά. Δοκίμασε όμως.

Σεβασμός στην δοκιμή του διαφορετικού!!!!!
~ ~ ~ ~ ~
14.03.20
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ
Πριν λίγο έβγαλα την Φαίδρα βόλτα όπως κάθε πρωί. Στα 300 μέτρα απ’ το σπίτι, δίπλα σε μονοπάτι που περπατάω και τρέχω καθημερινά, πλησιάζοντας ένα μεγάλο θάμνο, περίπου στα 7-8 μέτρα, είδα ότι κάτι που τον κουνούσε έντονα.

Έχω ξαναδεί πως είναι να κουνιέται θάμνος από αγριογούρουνο, αυτό ήταν κάτι διαφορετικό. Κοντοστάθηκα και προσπάθησα να ακούσω γιατί είχα την αίσθηση πως ακούγονταν σαν μια παράξενη ομιλία – διάλεκτος, ψιθυριστή όμως.

Η Φαίδρα άρχισε να γρυλίζει, φώναξα αν είναι κάποιος εκεί κι η κίνηση σταμάτησε. ‘’Ψιλοπάγωσα’’ κι η Φαίδρα αν και συνέχιζε να γρυλίζει σαν να έκανε προς τα πίσω.

Την επόμενη στιγμή ο θάμνος άρχισε να κουνιέται το ίδιο έντονα και πετάχτηκε από μέσα ένας κορονοϊός 2 ½ - 3 μέτρα, ούτε μάσκα είχαμε, ούτε μαντηλάκια, ούτε σαπούνια τίποτα, ακόμα τρέχουμε…..

Τον σεβασμό μου στην καλή διάθεση ! ! ! ! !
Καλημέρα ! ! ! ! !

~ ~ ~ ~ ~
14.03.20
Όσο και αν προσπαθείς σε ‘’παίρνει’’ το mood, το κύμα, η αίσθηση…..

Αδυναμίας αρχικά, αγωνίας μετά που φέρνει την σκέψη κινδύνου, αυτά οδηγούν τελικά στην σκέψη του θανάτου, κάπως έτσι πάει η σειρά. Δεν ζεις μόνος σου είπαμε σε ’’παίρνει…..’’.

Ξαφνικά σήμερα σκέφτηκα πόσες προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών που ανήκουν στην τρίτη ηλικία, θα πεθάνουν. Πόσες προσωπικότητες δικές μου, κοντινές, που με μεγάλωσαν και μεγάλωσα μαζί τους θα πεθάνουν.

Κι έρχονται κι ερωτήματα. Τι έχουμε κάνει ως είδος και ζούμε αυτές τις καταστάσεις; Πως προέκυψε και τι θέλει να μας πει αυτή η εσωστρέφεια που φέρνει ο κορονοϊός; Κι αν το δούμε συμβολικά, τελικά αυτό είναι που λείπει, αυτό είναι που ενέχει την λύση. Η εσωστρέφεια; Μήπως τελικά ασχολούμαστε πολύ με άλλα και άλλους κι όχι με το μέσα μας, ως άτομα κι ως οικογένεια;

Πάντα η κρίση δεν πηγαίνει μόνη της, πάντα έχει μαζί της μια ευκαιρία…..

Τον σεβασμό μου στους άλλους απόψε, ασχολούμενος με το μέσα…..
~ ~ ~ ~ ~
13.03.20
Να ‘τρώγε λέει φλασιά ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και να συνέχιζε αλλιώς το διάγγελμα για τον κορονοϊό.

Είπε προς τα μικρά παιδιά:

''Προσοχή στους παππούδες και στις γιαγιάδες! Καλύτερα να μείνετε μακριά τους…..’’

και να συνέχιζε σ’ ένα άλλο επίπεδο…..

…..μείνετε μακριά τους είναι οι γονείς των γονιών σας, είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για όλα, είναι αυτοί που ‘’εκπαίδευσαν’’ τους γονείς σας. Είναι αυτοί που τα τελευταία πολλά χρόνια ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πόσα ακόμα δεν γνωρίζεται μικρά μου παιδιά….. δείτε το σαν ευκαιρία και μείνετε μακριά τους, είναι η μόνη ευκαιρία πρώτα για εσάς….. Όταν σας λέω προσοχή στους παππούδες και στις γιαγιάδες εννοώ ότι πρέπει να τους ‘’προσέχετε’’, δεν είναι να έχετε επαφές μαζί τους. Κινδυνεύετε. Δεν είναι πολλά όσα δεν ξέρετε, είναι πάρα πολλά όσα δεν φαντάζεστε…..

Τον σεβασμό μου στην σάτιρα για απόψε!!!!!
~ ~ ~ ~ ~
12.03.20
Ο Άνθρωπος είναι Θεός
Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος όσον αφορά τη θεία κοινωνία ανέφερε: ''Εκείνο θέλει πίστη. Δεν είναι μαγική η Θεία κοινωνία. Ανάλογα με την πίστη που έχουμε δεν βλάπτει. Αλλά ποιος μπορεί να μετρήσει την πίστη;''

Και έρχομαι τώρα εγώ και σου λέω: ''εγώ πιστεύω, πιστεύω πολύ, οκ; Κι αν έρθει ο άλλος ο κερατάς και πιστεύει περισσότερο από εμένα, τι; Θα την κάνω εγώ;''

Πιστόμετρα τώρα, τι μάσκες, σαπούνια, αντισηπτικά κι αηδίες…..

~ ~ ~ ~ ~
12.03.20

Απ’ την μια αυτά που ζούμε στα σύνορα με την Τουρκία, δεν αφορούν την Ελλάδα και την Τουρκία μόνο, αφορούν ένα σύνολο. Φραγμός, περιορισμός, σύνορα, περνάει, δεν περνάει, έλεγχος….. Ποιος έλεγχος;



Απ’ την άλλη αυτά που ζούμε στην χώρα με τον Κορονοϊό, δεν αφορούν την Ελλάδα μόνο, αφορούν ένα σύνολο. Φραγμός, περιορισμός, σύνορα, περνάει, δεν περνάει, έλεγχος….. Ποιος έλεγχος;



Σαν ανοιχτή φυλακή ο κόσμος …..



Όπου πάμε να κατευθύνουμε αρρώστια, πολύ αρρώστια…..



Τον σεβασμό μου στην καλή διάθεση που ελπί-ζω σ’ αυτήν!!!!!


~ ~ ~ ~ ~

11.03.20

Αυτή τα κάνει όλα, ντύνει, καλύπτει, ομορφαίνει, χρωματίζει, σκεπάζει, προσφέρει, δυναμώνει, ταξιδεύει, κατευθύνει, ξεκουράζει, μπερδεύει, ξεμπερδεύει και πόσα ακόμα.....

Ποια; Η μουσική, από χθες βγήκε μια ανάγκη, μια τάση για διάφορα και διαφορετικά.....

''.....δεν είσαι στα καλά σου τι είναι αυτά που κάθεσαι και λες.....''

~ ~ ~ ~ ~
10.03.20
Η καθημερινότητα που μοιάζει με χολιγουντιανή ταινία καταστροφής του πλανήτη. Κάποιες φορές το ορίζουμε αυτό χάνοντας ένα είδος αθωότητας που μπορεί να βγάζουν οι ίδιες αυτές ταινίες, σίγουρα χάνουμε την αθωότητα της στιγμής, του τώρα.
Μια αθωότητα που αγγίζει μια χαμένη ανεμελιά..... σαν τα φωνητικά των Ultra Orange & Emmanuelle
~ ~ ~ ~ ~
10.03.20
Πίστη..... μεγάλη..... υπόθετο που να χωρέσει σ' ένα κουταλάκι τόσο δα.....
~ ~ ~ ~ ~
08.03.20
Γενικά ημέρες γυναικών, μητέρων, πατέρων τις θεωρώ καλή αφορμή για να κολλάμε επάνω τους ωραίες μουσικές όπως αυτό.....

Τα σέβη μου στο ανθρώπινο είδος, φιλιά σταυρωτά !!!!!
Lou Reed - Goodnight Ladies

Αναρτημένες σκέψεις στο facebook μαζί με ένα άκουσμα.
β.ψ.

Σχόλια