Έχεις αυτά τα 12 χαρακτηριστικά; Αν ναι ανήκεις στην σπανιότερη προσωπικότητα του πλανήτη

Από το apotis4stis5.com
Οι ανθρώπινες προσωπικότητες σύμφωνα με τον Καρλ Γιούνγκ χαρακτηρίζονται από την προτίμηση της γενικότερης στάσης τους: εξωστρεφείς ή εσωστρεφείς, αισθητικές ή διαισθητικές, λογικές ή συναισθηματικές, κριτικές ή αντιληπτικές. Από αυτές τις 4 διχοτομήσεις όλες οι πιθανές μεταλλάξεις των προτιμήσεων παράγουν 16 διαφορετικές προσωπικότητες προσδιορισμένες από ένα ακρωνύμιο 4 γραμμάτων που ανταποκρίνεται στον συνδυασμό αυτών των προτιμήσεων. Επομένως η προσωπικότητα ΕΔΑΚ που σημαίνει Εσωστρεφής, Διαισθητικός , Αισθητικός και Κριτικός είναι μια από τις σπανιότερες.

Σε μια τάξη με μαθητές, θα παρατηρήσετε τους 1-2 που κάθονται ήσυχα σε μια γωνιά παρατηρώντας ευχάριστα όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους χωρίς να αλληλεπιδρούν με τους άλλους. Γι αυτή την προσωπικότητα μιλάμε! Αυτά τα παιδιά δεν είναι ντροπαλά, απλώς είναι εσωστρεφή. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας. Για να ανακαλύψετε αν ανήκετε στην σπανιότερη προσωπικότητα του κόσμου εδώ υπάρχουν 12 χαρακτηριστικά που όλοι οι ΕΔΑΚ έχουν.

1) Συγκεντρώνονται στο να πετύχουν αυτά που έχουν σημασία
Αυτά τα άτομα πάντα βλέπουν την μεγαλύτερη εικόνα. Εστιάζουν σε αυτό που έχει σημασία και δεν επηρεάζονται από τις κοινοτοπίες γύρω τους. Οποιαδήποτε πρόκληση και αν εμφανιστεί στον δρόμο τους, την διαχειρίζονται με αυτοπεποίθηση και ευκολία. Αν τα σχέδια τους δεν γίνουν έτσι όπως τα θέλουν, μπορούν να βρουν νέους τρόπους για να τα πραγματοποιήσουν.

2) Είναι συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι
Όταν πρόκειται για δουλειά, μπορείτε να στηριχτείτε σε αυτά τα άτομα. Δουλεύουν σκληρά όχι μόνο από υποχρέωση, αλλά βεβαιώνονται ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε ότι και αν τους ανατεθεί. Έχουν στόχους και δουλεύουν σκληρά για να τους πετύχουν.

3) Είναι εξαιρετικά διαισθητικοί και μπορούν να αισθανθούν τι πρόκειται να συμβεί
Έχουν πολύ ανεπτυγμένη την διαίσθηση επειδή είναι φυσικά πιο συνδεδεμένοι μαζί της. Όταν αισθάνονται πως κάτι δεν πάει καλά, γρήγορα δρουν με βάση το ένστικτο, ξέροντας ότι σπάνια κάνει λάθος. Η διαίσθηση τους είναι τόσο δυνατή που νιώθουν ότι κάτι θα συμβεί στη ζωή τους είτε αυτό είναι θετικό είτε αρνητικό.

4) Είναι ανήσυχοι αναζητητές της αλήθειας
Η παραδοσιακή γνώση ποτέ δεν τους ικανοποιεί. Είναι ανήσυχοι αναζητητές της αλήθειας και βρίσκουν ένα δικό τους τρόπο για να μάθουν τα μυστικά της δημιουργίας και όλου του σύμπαντος. Ίσως τους βρείτε να κοιτούν επίμονα τον ουρανό την νύχτα. Το Σύμπαν τους γοητεύει τόσο πολύ καθώς είναι γεμάτο από αφάνταστα μυστήρια.

5) Έχουν λίγους, επιλεγμένους φίλους
Επιλέγουν τους φίλους τους προσεκτικά. Δεν θα τους βρείτε να τριγυρίζουν, αλλά να είναι με επιλεκτικούς φίλους που μοιράζονται τις αξίες και σέβονται τον προσωπικό χρόνο. Δεν βγαίνουν με μεγάλη παρέα, αντιθέτως προτιμούν να μείνουν σπίτι και να είναι μόνοι. Γι αυτό δεν έχουν πολλούς φίλους, αλλά λίγους και κοντινούς.

6) Είναι ενσυναισθητικοί
Ως ενσυναισθητικοί, είναι γνήσιοι και ευαίσθητοι. Επειδή είναι γενναιόδωροι και τους αρέσει να φροντίζουν, το να βοηθήσουν κάποιον βγαίνει από μέσα τους φυσικά. Αφού νιώθουν τα αισθήματα των άλλων, ίσως αποστραγγιχτούν συναισθηματικά αν μιλήσουν με πολλά άτομα. Αν το κάνουν, χρειάζονται λίγο χρόνο για να επαναφορτιστούν.

7) «Διαβάζουν» τους άλλους εύκολα
Με το δώρο της ενσυναίσθησης, μπορούν να διαβάσουν το μυαλό των άλλων μέσω των συναισθημάτων του. Καταλαβαίνουν όταν κάποιος τους λέει ψέματα ανεξάρτητα από το πόσο καλά μπορεί να κρύψει τις προθέσεις του. Αυτό τους βοηθά να προστατευτούν από τους ανθρώπους που έχουν κακούς σκοπούς και θέλουν να τους βλάψουν. Αποφεύγουν αυτά τα άτομα πριν καν σκεφτούν να τους πληγώσουν.

8) Αγαπούν το να είναι μόνοι τους
Ο προσωπικός χρόνος είναι σημαντικός γι αυτούς. Θέλουν να είναι μόνοι τους για να σκεφτούν τα πράγματα και να επαναφορτιστούν. Έχουν έναν δικό τους κόσμο να εξερευνήσουν κι έτσι το να είναι μόνοι τους δεν είναι βαρετό όπως υποθέτουν οι άλλοι. Δεν νιώθουν άβολα να βγουν μια βόλτα μόνοι στον δρόμο ή να φάνε σε ένα εστιατόριο. Προτιμούν να είναι μόνοι από το να βρίσκονται με άτομα που δεν νιώθουν άνετα μαζί τους.

9) Είναι απρόβλεπτοι
Αν υπάρχουν άνθρωποι που η διάθεση τους αλλάζει με ένα χτύπημα των δαχτύλων, τότε είναι αυτοί. Τη μια στιγμή τους βλέπετε μελαγχολικούς και την επόμενη εύθυμους. Είναι τόσο απρόβλεπτοι, που δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα συμβεί μετά. Μπορούν να φτάσουν από το ένα στο άλλο άκρο πριν οι άλλοι αξιολογήσουν το πώς νιώθουν.

10) Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό
Μόλις πουν ότι θα κάνουν κάτι, να περιμένετε ότι θα το κάνουν σχεδόν τέλεια. Το να μην κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, είναι σαν μην κάνουν τίποτα. Είναι αυτοί που δίνουν σημασία στην ποιότητα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα ξοδέψουν όλο τον χρόνο τους γι αυτή. Το σύνθημα τους είναι κάτι σαν «όλα ή τίποτα».

11) Οι ικανότητες τους στο να λύνουν τα προβλήματα είναι αξιοθαύμαστες
Το να λύνουν τα προβλήματα τους βγαίνει αυθόρμητα αφού πάντα βλέπουν τις καταστάσεις στην μεγαλύτερη εικόνα τους. Η ικανότητα τους να βλέπουν τα πράγματα με κάθε λεπτομέρεια και από κάθε γωνία τους βοηθά να καταλάβουν τι είναι λάθος και πώς να το ξεπεράσουν. Και απλά για να ξέρετε, σπάνια κάνουν λάθος.

12) Λατρεύουν να γράφουν
Δεν μπορούν να περάσουν την ζωή τους χωρίς να εκφράσουν τις σκέψεις και την δημιουργικότητα τους. Αλλά αφού δεν τους αρέσει να μιλούν πολύ, απελευθερώνουν την εσωτερική ιδιοφυία τους μέσω της συγγραφής. Όσο περισσότερο εκφράζονται, τόσο πιο ήρεμοι νιώθουν.

Σχόλια