Σαν καλό παλιό ανέκδοτο να 'ναι η νέα χρονιά ή αλλιώς στον μικροβιολόγο.....


Ήταν κάποτε ένας μικροβιολόγος, είχε σπουδαία φήμη, όχι μόνο για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων που έβγαζε, ξεχώριζε κυρίως για την μεθοδολογία που χρησιμοποιούσε. Η διαδικασία ήταν η εξής, έκανε την λήψη του αίματος, αμέσως μετά το δείγμα το έριχνε μέσα στον ουροσυλλέκτη με τα ούρα προς εξέταση που είχε φέρει ο εξεταζόμενος - ασθενής, στην συνέχεια ένα δείγμα από το μείγμα αυτό το έβαζε στο στόμα του. Τότε έκανε την ανάλογη κίνηση που κάνουμε όταν ξεπλένουμε τα δόντια κατά το βούρτσισμα τους, στην συνέχεια έφτυνε το βιολογικό υλικό και έβγαζε το πόρισμα: "χοληστερίνη τόσο....., τριγλυκερίδια τόσο....., ουρία τόσο....." και όλα τα υπόλοιπα.

Μια φορά πήγε στον μικροβιολόγο ένας τύπος - ασθενής, ήταν λίγο εξυπνάκιας στο στυλ. Έγινε όλη η διαδικασία και στο τέλος μετά τα αποτελέσματα ο μικροβιολόγος της ιστορίας μας του έγραψε συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, τον προέτρεψε να την ακολουθήσει κατά γράμμα και να τον επισκεφθεί σε ένα μήνα.

Ο τύπος ψιλο-υποτίμησε τον ιδιόρρυθμο γιατρό, πήγε σε άλλον μικροβιολόγο κάνοντας με την παραδοσιακή εργαστηριακή εξέταση, του έβγαλε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα δίνοντάς του την ίδια φαρμακευτική αγωγή και κλείνοντάς του ραντεβού σε ένα μήνα.

Ο τύπος ''έπαθε πλάκα'', ακολούθησε την συνταγή κατά γράμμα και στον μήνα επάνω πήγε στον ιδιόρρυθμο μικροβιολόγο. Έκανε όμως το εξής, στο δείγμα των ούρων του αφού αυνανίστηκε πρόσθεσε ποσότητα σπέρματος, στο τέλος πρόσθεσε και μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου που πήρε απ' τη κουζίνα του. Όταν έκλεισε το καπάκι του ουροσυλλέκτη μονολόγησε: ''για να σε δω τώρα γιατρέ μου''.

Πήγε στον γιατρό ο οποίος ακολούθησε την συνήθη διαδικασία, έβαλε στο στόμα του το δείγμα, ανακάτεψε με τον γνωστό τρόπο που παραπέμπει στο πλύσιμο των δοντιών και έδειξε προβληματισμένος, η έκφρασή του άλλαξε, πέταξε την μικρή ποσότητα του δείγματος και πήρε ακόμα μία ποσότητα. Αφού επέμεινε στο ανακάτεμα, έφτυσε το δείγμα λέγοντας του: ''το ότι είσαι μαλάκας το είχα καταλάβει, από που χάνεις λάδια δεν ξέρω''.
παλιό καλό ανέκδοτο

Πολλές ευχές για το 2020 να συναντήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερους μαλάκες που χάνουν λάδια.

Καλή χρονιά με πιο χαμηλωμένους ρυθμούς σε αντίθεση με όσα ορίζει η εποχή, με πιο υψηλούς, δύσκολους και στην φαντασία μόνο άπιαστους στόχους..... 
Και που 'στε ''κάθε μελαγχολία στην μπάντα'' που έλεγε ένας καλός φίλος πολύ παλιά..... Εξάλλου μόνο μια χρόνια πέρασε ! ! ! ! !
β.ψ.

Σχόλια