Δάσκαλος Muay Thai απέσυρε αθλήτριά του από τον αγώνα γιατί πήγαν Κασιδιάρης και Λαγός

Από το ellinofreneianet.gr / 18.12.2019
«Δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς»
Δεν δίστασε να ακυρώσει τον αγώνα της αθλήτριας που προπονεί, όταν είδε ότι «πρώτο τραπέζι πίστα» βρίσκονταν ο Κασιδιάρης, ο Λαγός και άλλα (πρώην;) μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο Ηλίας Λάμπρου που είναι ο δάσκαλος και προπονητής του αθλητικού συλλόγου White Tiger Muay Thai Camp σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «οι σχολές και τα γυμναστήρια δεν χωρούν φασίστες και ναζί» και για αυτό προχώρησε στην απόσυρση της αθλήτριάς του.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Ηλία Λάμπρου στο Facebook:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) μια αθλήτρια του White Tiger Camp έπαιζε αγώνα Κ1 για μια ζώνη σε μεγάλη διοργάνωση, αγώνα που τελικά ακυρώσαμε.

Για λόγους σεβασμού προς την αντίπαλη αθλήτρια, τη γωνία και το δάσκαλό της αλλά και το διοργανωτή που μας έκανε την τιμή και μας προσέφερε αυτή την ευκαιρία διεκδίκησης ζώνης θα πρέπει να εξηγήσω αυτή τη ενέργειά μας. Με το που φτάσαμε στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων, αντιληφθήκαμε πως “πρώτο τραπέζι πίστα” ήταν μεγάλη παρέα αποτελούμενη από τον Κασιδιάρη, το Λαγό και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, αντίστοιχου ή μικρότερου βεληνεκούς.

Επειδή ο αθλητισμός δε μας ενώνει (και καλά κάνει), επειδή οι σχολές και τα γυμναστήρια μας δε χωρούν τους φασίστες και τους ναζί, δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνουμε στον ίδιο χώρο με αυτούς, νομιμοποιώντας την παρουσία τους σε δημόσιους χώρους. Δεν έχω τη λογική του no politica στον αθλητισμό, πολύ περισσότερο όταν αφορά μισάνθρωπους νοσταλγούς του Χίτλερ, των κρεματορίων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάρη ενός περιέργως εννοούμενου επαγγελματισμού, να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αντίστοιχο. Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για αυτό…

Ειλικρινά είμαι περήφανος για τους μαθητές/αθλητές μου και μακάρι να είναι και αυτοί περήφανοι για τις επιλογές μας και τη στάση ζωής μας…

Ηλίας Λάμπρου

White Tiger Muay Thai Camp».Σχόλια