Στο Δουβλίνο μια συγκινητική πρωτοβουλία για τους άστεγους

Από το lifo.gr
Στη γέφυρα αυτή κρεμάνε μπουφάν και παλτό 
που δεν θέλουν πια για να τα πάρουν άστεγοι 

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Δουβλίνο η κίνηση πολιτών που κάλεσαν τον κόσμο να κρεμάσει σε μια γέφυρα μπουφάν και παλτό που δεν ήθελαν πια ώστε να τα πάρουν οι άστεγοι . 

Εδώ και λίγες μέρες, στη γέφυρα Ha'penny, τα κάγκελα συχνά είναι γεμάτα παλτό και κάθε φορά που αδειάζουν, νέα ρούχα καταφθάνουν συνεχώς. 

«Αν χρειάζεστε ένα, παρακαλώ πάρτε ένα. Αν θέλετε να βοηθήσετε, παρακαλώ κρεμάστε ένα», αναφέρουν τα σημειώματα κατά μήκος της γέφυρας. Εκτός από τα πανωφόρια, υπάρχει και ένα πλαστικό κουτί το οποίο είναι γεμάτο με κασκόλ, σκουφιά και γάντια.



Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια σελίδα στο Facebook που ονομάζεται Warm for Winter, που στοχεύει να βοηθήσει τους άστεγους κατά τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες. 

Σκοπός είναι να κρεμιούνται ρούχα σε κατάλληλα μέρη γύρω από τις πόλεις και τις πόλεις της Ιρλανδίας, σε μέρη όπου γνωρίζουν ότι περνούν άνθρωποι που τα χρειάζονται. Η κίνηση ξεκίνησε την ίδια ημέρα που εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της ιρλανδικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για την αυξανόμενη κρίση των αστέγων. Εκτιμάται πως στο Δουβλίνο υπάρχουν περίπου 4,300 άστεγοι ενήλικες και 221 οικογένειες χωρίς σπίτι. Πηγή: 

Ο Patrick Fryers, ο οποίος ξεκίνησε την καμπάνια Warm For Winter, λέει ότι ελπίζει ότι θα εξαπλωθεί σε άλλες τοποθεσίες. «Ακόμα κι αν είναι μόνο ένα παλτό, κρεμάστε το κάπου που πιστεύετε πως κάποιος μπορεί να το χρειαστεί και θα περάσει να το πάρει». Ο Patrick θα συνεχίσει να συλλέγει τα παλτό και να τα κρεμάει στη γέφυρα Ha'penny και ενθαρρύνει ανθρώπους και σε άλλες περιοχές να κάνουν το ίδιο. Αναφέρει πως αποφάσισε να καλύψει τα παλτό με πλαστικό ώστε να είναι στεγνά σε περίπτωση βροχής.

Πολλοί κάτοικοι του Δουβλίνου καλούν μάλιστα μέσω social media, τουρίστες και επισκέπτες που είναι στην πόλη και έχουν μαζί τους ένα παλτό που δεν χρειάζονται, να περάσουν και να το αφήσουν στη γέφυρα ή να κάνουν γνωστή την πρωτοβουλία ώστε να γίνει παράδειγμα και για άλλες πόλεις ή ακόμη και χώρες.

Σχόλια