Σε υψόμετρο 3.000 μέτρων βρίσκεται ένα cozy χειμωνιάτικο καταφύγιο

Στόχος των Cassi και Versaci ήταν να δημιουργήσουν ένα ζεστό, cozy μέρος για τους σκιέρ και τους ορειβάτες, όχι μόνο για τους χειμερινούς μήνες αλλά και για το καλοκαίρι
Από το lifo.gr Φωτο: Delfino Sisto Legnani, Andrea Cassi, Michele Versaci
Χτίστηκε στη μνήμη ενός δεινού ορειβάτη και αποτελεί το αγαπημένο σημείο ξεκούρασης ορειβατών και σκιέρ. 

Χτισμένο σε υψόμετρο 3.000 μέτρων, στην κορυφή Dormillouse πάνω από την κοιλάδα Susa, μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας, το συγκεκριμένο καταφύγιο αποτελεί ένα έργο των Andrea Cassi και Michele Versaci. 

Ωστόσο, η ιδέα για την κατασκευή του ανήκει στον Paolo Corradini και τα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία θέλησαν μ'αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν τη μνήμη του γιου τους που ήταν πραγματικά παθιασμένος με την ορειβασία. Εξωτερικά, το καταφύγιο μοιάζει σαν ένα μαύρο πρίσμα σε σχήμα εξαγώνου. Η επιλογή, βέβαια, του συγκεκριμένου χρώματος δεν είναι τυχαία, καθώς στη φυσική το μαύρο είναι το χρώμα που απορροφά την ενέργεια και μετέπειτα την εκπέμπει στον περιβάλλοντα χώρο. 

Στόχος των Cassi και Versaci ήταν να δημιουργήσουν ένα ζεστό, cozy μέρος για τους σκιέρ και τους ορειβάτες, όχι μόνο για τους χειμερινούς μήνες αλλά και για το καλοκαίρι. Κι αυτό εξασφαλίζεται χάρη στη μεταλλική του επένδυση, με το εσωτερικό του βέβαια να κινείται σε αρκετά μίνιμαλ αισθητική. 

Συγκεκριμένα, η εσωτερική του επένδυση έχει κατασκευαστεί από πεύκα Ελβετίας, τα οποία είναι κυρίως γνωστά για την ιδιαίτερη μυρωδιά και την ευκολία επεξεργασίας τους. Εκτός αυτού, τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή πλευρά του καταφυγίου έχει θέα το βουνό χάρη στις μεγάλες τζαμαρίες, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης και στις δύο πλευρές ξύλινα σκαλιά, τα οποία αναδιαμορφώνονται και γίνονται κρεβάτι.

Εξωτερικά, το καταφύγιο μοιάζει σαν ένα μαύρο πρίσμα σε σχήμα εξαγώνου



Σχόλια