«Το προσφυγικό με τα μάτια ενός εξωγήινου»

Από το enallaktikos.gr / Του Νίκου Στεφανίδη
Αγαπητό μου κέντρο μου λείπετε, 
βρίσκομαι σε μία επικίνδυνη αποστολή παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι επρόκειτο για έναν απλό περίπατο σε έναν κατοικημένο πλανήτη …
Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός στις ανταποκρίσεις μου, παρόλο που δυσκολεύομαι να κατανοήσω βασικά θέματα της λειτουργίας της εδώ κοινωνίας.

Η γη (έτσι τον ονομάζουν) είναι διαιρεμένη διοικητικά σε περιοχές που ονομάζονται “Κράτη”. Τα κράτη αυτά έχουν προκύψει συνήθως μετά από πολέμους -ανεξήγητες πράξεις βίας και καταστροφών μεταξύ των ανθρώπων - και ειδικές συνθήκες που έχουν συγκεκριμένη διάρκεια. 

Το τι ακολουθεί μετά την λήξη των συνθηκών δεν το γνωρίζουν οι απλοί πολίτες, παρά μόνο 3-4 κράτη που είναι πιο κράτη από τα κράτη και ονομάζονται μυστικά αυτοκρατορίες.

Κι εκεί φυσικά αδιαφορούν για τους πολίτες τους, απλά μία κυρίαρχη κάστα που έχει και τίτλους ευγένειας , καθορίζει σε φανερές και μυστικές συναντήσεις το μέλλον του κόσμου. 

Αυτό το καταφέρνουν με πολύ επιδέξιους τρόπους, που ειλικρινά δεν θα ήθελα να σας μεταφέρω γιατί θεωρώ ότι κινδυνεύει η δικιά μας δημοκρατική και ειρηνική ζωή, που κατόρθωσαν οι πρόγονοί μας ξεπερνώντας ανάλογα προβλήματα όπως έχουμε διδαχτεί από την ιστορία μας. 

Εδώ δεν διδάσκονται ιστορία όπως εμείς, που κυρίαρχο ζήτημα είναι τα αίτια των προβλημάτων. Εδώ έχουν πανεπιστήμια και μέσα επικοινωνίας που καθορίζουν το περιεχόμενο παρουσιάζοντας μόνο τα γεγονότα και τα φαινομενικά αποτελέσματα … 

Τα αίτια τα εξετάζουν με ειδικά φίλτρα που ονομάζονται, θρησκείες και ιδεολογίες. Δυστυχώς η φιλοσοφία είναι απούσα για έναν περίεργο λόγο.

Οι θρησκείες και οι ιδεολογίες υπάρχουν μέσα στα κράτη ανάμεικτα, με αποτέλεσμα οι πολίτες να είναι διαιρεμένοι σε πολλές μικρές ομάδες που αδυνατούν να συμφωνήσουν για κοινό σκοπό και πρόοδο.

Με αυτόν τον τρόπο κατορθώνουν για χιλιάδες χρόνια οι αυτοκρατορίες με την κάστα των ευγενών να κρατούν υπόδουλους, δισεκατομμύρια ανθρώπους στα όρια της εξαθλίωσης. 

Για να καταλάβετε το παράλογο, σε αυτόν τον πλανήτη με προηγμένο πολιτισμό που θα τους επέτρεπε να ζουν όλοι αρμονικά, υπάρχουν οι λίγοι πλούσιοι που δεν ξέρουν τι έχουν και οι πολλοί φτωχοί που δεν γνωρίζουν επίσης τι έχουν οι λίγοι πλούσιοι … 

Πολλές φορές μου ήρθαν τα αρχέγονα δάκρυα βλέποντας άτομα άστεγα στους δρόμους, μοναχικά πεινασμένα, ανάμεσα στα πόδια των ανθρώπων και κανένας νόμος να μην τα τα προστατεύει.

Οι θρησκείες και οι ιδεολογίες τους έχουν παχιά λόγια, υποσχέσεις και κηρύγματα αιώνες τώρα, αλλά τίποτα δεν γίνεται.

Ελέγχονται όλοι από ένα πράγμα που δεν έχω κατορθώσει ακόμη να ανιχνεύσω και να καταλάβω πως λειτουργεί.

Ονομάζεται νόμισμα και έχει μία αξία που η κάστα των ευγενών ορίζει μάλλον αυθαίρετα, αλλά έχει κάνει όλα αυτά τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων να το πιστεύουν ότι είναι μαγικό σαν μια ακόμη θρησκεία …

Υπάρχει ένας πρωτόγονος κανόνας διοίκησης των υπηκόων (δηλ δούλων), τους κρατάνε απασχολημένους και ταπεινωμένους.

Χιλιάδες κανόνες, που τους ονομάζουν νόμους, υπουργικές αποφάσεις, συντάγματα, λειτουργούν σαν αθόρυβες αλυσίδες και κρατάνε τον πλανήτη μακριά από την φυσιολογική ζωή.

Επίτηδες κάθε τόσο εφευρίσκουν καινούργιους, για να ξεφεύγουν οι ευνοούμενοι υποτακτικοί των ευγενών και να τρελαίνουν τους απλούς πολίτες που χάνουν τον πολύτιμο χρόνο της ζωής στα πιο ανούσια πράγματα που δυστυχώς έχουν πειστεί ότι είναι το νόημα της … 

Ένα μεγάλο τέχνασμα που χρησιμοποιούν οι εξουσίες τους (έτσι λένε αυτούς που φαίνονται να διοικούν για να μην φαίνονται ακόμη οι πραγματικοί), είναι να θέτουν τα πραγματικά προβλήματα ως ταμπού, δηλαδή να τα αποδέχεται κάποιος χωρίς να ερευνά τα αίτια και αν τολμήσει να μετατρέπεται σε γραφικός, με ανάλογο κοσμητικό επίθετο, που εξαρτάται αν είναι “δεξιός” η “αριστερός” ο κριτής - δυο μεγάλες ομάδες που έχουν δήθεν ιδεολογικές διαφορές που ακόμη δεν κατόρθωσα να διακρίνω στις καθημερινές συμπεριφορές των ανθρώπων, παρά μόνο σε κάποια κείμενα που τα θεωρούν ιερά. 

Μετά από όλα αυτά που προλόγισα αγαπητό Κέντρο και συγνώμη που σε κούρασα, θα προχωρήσω σε εξειδικευμένα θέματα προκειμένου να καταλάβετε πως λειτουργούν. 

Η χώρα που βρίσκομαι αυτή την στιγμή είναι σε μια κατάσταση που ονομάζεται “οικονομική κρίση”.

Από ότι έχω καταλάβει όμως για έναν περίεργο λόγο όλες οι χώρες βρίσκονται σε τέτοια κρίση.

Θα το δούμε αυτό σε επόμενη επικοινωνία αναλυτικότερα, γιατί είναι άλλο θέμα ταμπού και δεν μιλάνε ποτέ για τα αίτια όπως ανέφερα … 

Αυτό που με απασχολεί απόψε είναι αυτό που ονομάζουν “ μεταναστευτικό - προσφυγικό” ζήτημα. 

Η τοπική κοινωνία έχει χωριστεί στα δύο και αλληλοκατηγορείται.

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή ...

Πριν χρόνια μια αυτοκρατορία νόμισε ότι κάποια άλλη μικρή χώρα είχε βιολογικά όπλα, που έπρεπε να διαθέτει μόνο η αφέντρα.

Έκανε πολεμική επέμβαση και αφού διαπόμπευσε τον δικτάτορα ηγέτη που είχε παλιότερα ορίσει, ξεκίνησε την διάλυση μιας τεράστιας περιοχής που ονομάζεται Μέση Ανατολή, οδηγώντας τους πολίτες στην μεγαλύτερη εξαθλίωση καταστρέφοντας τον μόχθο τους και τον πολιτισμό τους.

Εννοείται ότι το ίδιο έκανε με μια σειρά από χώρες με ηγέτες ανδρείκελα, παρόλο που την υπηρέτησαν πιστά. 

Όλα αυτά έγιναν υπό την ανοχή και της αντίπαλης (φαινομενικά) αυτοκρατορίας η όποια έσπειρε τον τρόμο στην δικιά της γειτονιά πρώτα, δημιουργώντας και αυτή ένα από τα πρώτα μεταναστευτικά ρεύματα …

Δεν ήταν όλα αυτά κάτι πρωτόγνωρο όπως είπα, όλη η ιστορία αυτού του πλανήτη είναι γεμάτη αθλιότητες και ανεξήγητους πολέμους.

Κατέστρεψαν τον Ινδικό πολιτισμό, τον Κινέζικο, τον Παλαιοαμερικάνικο αιώνες πριν χωρίς ηθικούς φραγμούς …

Το ίδιο συνεχίζουν αδιάκοπα …

Την καημένη Αφρική, την περήφανη, την διέλυσαν με δικτατορίες , εμφύλιους, φυλετικούς και εθνικούς πολέμους, αφού αιώνες πριν την οδηγούσαν στα σκλαβοπάζαρα χωρίς κανέναν οίκτο.

Τώρα οι ίδιοι χωρίς να ζητήσουν συγνώμη ορίζουν το ταμπού του ρατσισμού … και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μην τολμά να μιλήσει κανείς για τους πραγματικούς ενόχους …

Όλα αυτά ξεσήκωσαν αντιδράσεις των απελπισμένων.

Οι μουσουλμάνοι έκαναν τον ιερό τους πόλεμο, προδομένοι από την αρχή, εξυπηρέτησαν την κάθαρση τους από τους μαχητές που “τσίμπησαν”, φανατίστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν, πολλοί εξολοθρεύτηκαν και κάποιοι θα χρησιμοποιηθούν για να εξυπηρετήσουν το μέλλον της αυτοκρατορίας.

Το ίδιο συνέβη και με τους Κούρδους, χρησιμοποιήθηκαν και εγκαταλείφτηκαν. Κάτι ανάλογο έγινε και με τον εμφύλιο της Ελλάδας …

Ενώ προηγήθηκε η συνθήκη της Γιάλτας που μοίρασε τότε τον κόσμο, έσπρωξαν με προβοκάτσιες και χειραγώγηση έναν περήφανο πληθυσμό να χωριστεί στα δύο και να εξοντωθεί το “αταίριαστο” επικίνδυνο κομμάτι του. 

Τα παραδείγματα είναι άπειρα, παγκόσμια και διαχρονικά … αλλά μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται σε λήθαργο. 

Υπάρχει μία μεγάλη δυσκολία να διακρίνει κάποιος την αλήθεια, γιατί υπάρχουν χιλιάδες πληροφορίες σκουπίδια που καλύπτουν τα αίτια.

Δύο συνθήκες (Δουβλίνου) σε ανύποπτο χρόνο προέβλεπαν και καθόριζαν τις ανθρώπινες ροές που θα γινόταν είκοσι χρόνια μετά, με έναν τρόπο που περισσότερο με videogame μοιάζει παρά με αξιοπρέπεια απέναντι στους ανθρώπους που επρόκειτο να μεταναστεύσουν, αλλά και να υποδεχτούν.

Χωρίς φυσικά να πρόκειται για πρόβλημα κλίματος που συγχέει τις μάζες, αλλά καθαρά για θύματα πολέμου και οικονομικής καταστροφής που προκάλεσαν οι συγκεκριμένες αυτοκρατορίες σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Βλέπω στο λεξικό τους ότι “πρόσφυγας” είναι αυτός που διαφεύγει για λόγους ανωτέρας βίας από τον τόπο γέννησης του, σε μία άλλη χώρα, με προσωρινό χαρακτήρα, έως ότου εκλείψουν τα αίτια και να επιστρέψει πίσω.

Γιατί είναι σημαντικό να ζεις ανάμεσα στους φίλους και συγγενείς σου, τιμώντας τον πολιτισμό και τις παραδόσεις σου.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι ευγενείς, διατηρούν καθαρότητα στο γένος τους και τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα που για τους υπόλοιπους φαντάζουν γραφικά, αλλά δυστυχώς με αυτά και με αυτά … οι “καθαροί” διοικούν τους “βρόμικους”.

Πόσο φυσιολογικό είναι ένας Αφρικανός να ζει στην παγωμένη Σκανδιναβία;

Κι όμως αυτοί οι μικτοί πληθυσμοί απάτριδων δεν έχουν και δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό δικαίωμα πέρα από ψευδαισθήσεις συμμετοχής σε κάλπικες εκλογικές αναμετρήσεις.

Θα είναι πάντα ξένοι όπως είναι αιώνες στην Λευκή Αμερική που γεμίζουν με απόλυτες πλειοψηφίες τις φυλακές και τα γκέτο των απελπισμένων, παρά τους αντιρατσιστικούς νόμους …

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι γήινοι είναι ότι η ύπαρξη των νόμων υποδηλώνουν το πρόβλημα και την διαιώνισή του.

Βλέπω στο λεξικό ότι “μετανάστης” είναι αυτός που φεύγει για οικονομικούς κυρίως λόγους με σκοπό την πιο μόνιμη εγκατάσταση σε μία χώρα που θα του παρέχει τα απαραίτητα. 

Όλα είναι θεμιτά και ανθρώπινα και ανιχνεύοντας το παρελθόν η ιστορία του πλανήτη είναι γεμάτη από ήπιες και βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών που προκάλεσαν τεράστιες αλλαγές στην δημογραφία των περιοχών.

Οι κοινότητες που δημιουργούνταν πάντα διατηρούσαν στεγανά λόγω της διαφορετικότητας ηθών και εθίμων.

Και αυτό είναι απολύτως σεβαστό.

Γιατί κατά την θεωρία της ΓΑΙΑΣ οφείλουν οι άνθρωποι να διαφυλάξουν από το πιο μικρούλη ον της φύσης μέχρι την πιο μικρή κοινότητα ανθρώπων με την γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους. 

Τι είναι όμως αυτό που δημιουργεί τον φόβο στους ανθρώπους απέναντι στο ξένο; 

Πολλοί επικαλούνται τον Ξένιο Δία , παλιό θεό της περιοχής που επέβαλε την φιλοξενία , όμως η δημοκρατία το ιερό πολίτευμα , δεν επέτρεπε την συμμετοχή στα κοινά και έθετε κανόνες. Αν η σύγχρονη εποχή απαιτεί νέους κανόνες, τότε αυτοί θα πρέπει να οριστούν από τους πολίτες και όχι από πολυεθνικούς οργανισμούς των αυτοκρατοριών που δημιούργησαν τα προβλήματα των ανθρώπινων μετακινήσεων. 

Για έναν ανεξήγητο λόγο, που κάποιοι αποκαλούν γεωπολιτικό, οι αυτοκρατορίες κουνάν με την μορφή δολώματος κάποια χαρτονομίσματα και υποσχέσεις εύκολης ζωής, αδειάζοντας περιοχές (με τι μακροπρόθεσμο σκοπό άραγε), εγκλωβίζοντας σε τρίτες χώρες, όλους αυτούς που ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ έχουν εγγράφως αποποιηθεί οι περισσότεροι τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η 25ετής πρόβλεψη της ηγεσίας της αυτοκρατορίας (State Departement 1995) προέβλεπε την αύξηση του πληθυσμού στην Β. Ελλάδα κατά 4 εκατομμύρια το 2020.

Ας το απορρίψουν, η επιβεβαιώσουν οι Γεωπολιτικοί αναλυτές που πληρώνονται … εγώ ένας απλός εξωγήινος είμαι.

Και το μόνο που έχω να διαπιστώσω είναι ότι τα ιδεολογικά ρεύματα τελούν σε σύγχυση (για τα θρησκευτικά δεν το συζητώ καν …)

Η επίσημη δεξιά και αριστερά είναι υπέρ της ελεύθερης εγκατάστασης, οι κάτοικοι που δεν έχουν άμεσο θέμα στην περιοχή τους είναι διαχωρισμένοι στους υπέρ και κατά και αλληλοβρίζονται, στις περιοχές που το πρόβλημα είναι οξύ η πλειοψηφία είναι κατά και ιδεολογικές διαφορές εξαφανίζονται.

Η αδυναμία των προοδευτικών να συγκροτήσουν μια βιώσιμη πρόταση που γεφυρώνει το χάσμα, φαίνεται και από την θολούρα που προκαλεί η αφηρημένη έννοια του ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ που εφαρμόζεται τόπους τόπους … για να καταλήξουν να υπερασπίζονται τους εθνικιστές της Καταλονίας που ζητάν ανεξαρτησία, του Κούρδους και κάθε λογής εξεγερμένους απελευθερωτικών κινημάτων, αλλά και να σιωπούν απέναντι σε Εθνικιστικές Αυτοκρατορίες όπως η Ρώσικη και η Κινέζικη λόγω πρότερου έντιμου διεθνιστικού βιου. 

Και φυσικά κάνουν τα στραβά μάτια και στον εθνικισμό των Βαλκανίων που όρθωσε συρματοπλέγματα εκτελώντας με χαρά τις άνωθεν εντολές … όπου δεν υπάρχει δείγμα ομάδων αλληλεγγύης προς τους εξαπατημένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Παρά μόνο όλοι μαζί κουνάν το δάχτυλο σε μία χώρα που χωρίς να έχει καμία εμπλοκή σε πόλεμο και εκμετάλλευση τρίτων χωρών, επωμίζεται ένα τεράστιο πρόβλημα με άγνωστες συνέπειες, σε βάρος της δημόσιας παιδείας και πρόνοιας και ότι αυτά συνεπάγονται. 

Αυτός ο στρουθοκαμηλισμός οδηγεί ένα μεγάλο μέρος του ανενημέρωτου και ακέφαλου πολιτικά πληθυσμού σε άλλο αυγό … αυτό του φιδιού … που αλλάζει πρόσωπα με τηλεπωλητές πατριδοκάπηλους και άλλους παραπλανημένους που αγνοούν ότι ελληνοπρέπεια δεν είναι η φουστανέλα με περικεφαλαία και πετραχήλι, αλλά ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην άμεση δημοκρατία - και στην διάγνωση του πραγματικού εχθρού που κρύβεται πίσω από τις πλάτες των ταλαιπωρημένων προσφύγων, όπως θα έλεγε ο Ζίγμουντ Μπάουμαν. 

ΥΓ. Συγχώρεσε με Κέντρο για τα όποια συντακτικά μου λάθη … το έγραψα απνευστί μέχρι τις 6ης πρωινής ;-)


Σχόλια