Το Life of Brian είδαν μαζί σε θερινό σινεμά μέλη των ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Από το tokoulouri.com
Σε μια ιστορική συνάντηση προχώρησαν τα μέλη των ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ χθες μετά τη δουλειά.

Η συνάντηση είχε εξαιρετικά συμβολικό χαρακτήρα καθώς συνέπεσε με την 43η επέτειο του θανάτου του Μάο Τσε Τουνγκ, και είναι η πρώτη τέτοια συνάντηση από το 1976. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθούν στον ίδιο χώρο άτομα των δύο κομμάτων για μια βραδιά ηρεμίας και διασκέδασης, χωρίς μεγάλες πολιτικές αψιμαχίες.

Tο σημείο συνάντησης καθορίστηκε για το θερινό σινεμά «Παντελής» στην Ανάβυσσο, μετά από τρίμηνες διαβουλεύσεις και μετά από συνεννόηση με την ιδιοκτησία για το ποια ταινία θα παίζει, πόσα καθίσματα θα βρίσκονται σε κάθε σειρά, ανά πόσα καθίσματα θα βρίσκεται τραπεζάκι, και τις θέσεις που τα καταλάβουν τα μέλη του κάθε κόμματος.

Μετά από πρόταση ειδικής διακομματικής επιτροπής που συγκροτείτο από μέλη των δύο κομμάτων, η επιλογή της ταινίας «Monty Python's Life of Brian» έγινε δεκτή παμψηφεί από τις κεντρικές επιτροπές των δύο κομμάτων, οι οποίες βεβαίως είχαν καταλλήλως εξουσιοδοτηθεί για τέτοιου είδους δεσμευτικές αποφάσεις σύμφωνα με τις εσωκομματικές διαδικασίες του κάθε κόμματος.

Μετά το τέλος της ταινίας, τα μέλη των δύο κομμάτων είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά και να συζητήσουν τη θεωρία των τριών κόσμων αλλά και την αποσταλινικοποίηση του Χρουστσόφ. Από τη βραδιά δεν έλειψαν βεβαίως και τα απρόοπτα, καθώς ορισμένα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) πέταξαν ποπ κορν σε μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ τα οποία κάθονται μερικές σειρές μπροστά και είχαν ξεχάσει να κατεβάσουν πανό που κρατούσαν ανυψωμένο με αποτέλεσμα να «κόβουν τη θέα» των πίσω.

Τελικώς, φαίνεται πως το επεισόδιο λύθηκε ήρεμα όταν οι εμπλεκόμενοι κατάλαβαν αμφότεροι πως το μόνο πράγμα που μισούν περισσότερο από το κεφάλαιο είναι το ΚΚΕ.

Σχόλια