Γιάννης Πετρίδης: Το υπέρτατο φακέλωμα: ένα υπερβολικά ανήθικο πείραμα

Από το apotis4stis5.com
Θα τα πω με απλά λόγια γιατί πιστεύω ότι είμαι ένας απλός άνθρωπος και έτσι θα μείνω.

Από την πρώτη στιγμή της εξέλιξης της τεχνολογίας στο διαδίκτυο ήμουν επιφυλακτικός παρ' όλο που γνώριζα τις απίστευτες δυνατότητες και αλλαγές που θα έφερνε στη ζωή μας.

Εγώ όμως μεγάλωσα σε μία εποχή που ολόκληρες γενιές 'φακελώθηκαν' για τα πολιτικά τους πιστεύω και δόθηκαν αγώνες για να καταργηθούν αυτοί οι φάκελλοι, αν πράγματι καταργήθηκαν.....

Το ότι πληρώνω τους λογαριασμούς μου σε 1', ακούω την σημερινή μουσική την ημέρα που κυκλοφορεί μέσα από τον ντενεκέ και βλέπω μερικές σειρές πιο γρήγορα από πριν και πολλά άλλα ίσως, εμένα δεν με ενδιαφέρουν.

Δεν πέθανα κιόλας όταν άκουγα από το Radio Luxebourg με 2 μέρες καθυστέρηση το She Loves You, ή έβλεπα την Οδύσσεια του διαστήματος 1 μήνα μετά την προβολή της στην Αμερική, ή και περισσότερο.

Μάλιστα θα έλεγα ότι όχι μόνο εγώ, αλλά και οι άλλοι τα εκτιμούσαμε περισσότερο γι' αυτό έμειναν κλασικά.

Όλα αυτά τα 20 τελευταία χρόνια της νέας εποχής, είδα τα αγαπημένα μου βιβλιοπωλεία στην Αθήνα, στη Ρώμη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη να κλείνουν.

Είδα το ίδιο να συμβαίνει με τα δισκάδικα, στα στέκια που γνώρισα και έκανα απίθανες φιλίες, με ζωντανή επαφή.

Δηλαδή θα ανταλλάξω τις διευκολύνσεις που μου προσφέρει το διαδίκτυο, πχ να μην σταθώ στην ουρά για να πληρώσω την δόση μου στην εφορία με το απόλυτο φακέλωμα που μου κάνουν;

Πόσο αφελής είναι όλος αυτός ο κόσμος που εδώ και χρόνια ανεβάζει στα facebook και στα υπόλοιπα, το κάθε τι που αφορά την προσωπική του ζωή.

Ολόκληρα κατεβατά για το τι κάνει κάθε μέρα, με πολλές φωτογραφίες αυταρέσκειας.

Το φακέλωμα που έγινε στην Ελλάδα, αλλά και αλλού από τις μυστικές υπηρεσίες, δεν είναι τίποτα μπροστά στο φακέλωμα που μας κάνει στην σύγχρονη διαδικτυακή εποχή ο Μεγάλος αδελφός.

Περίπου τα ξέραμε, αλλά ανατρίχιασα βλέποντας το ντοκιμαντέρ The Great Hack

Σε κάποια στιγμή αυτό όλο χαρακτηρίζετε στο ντοκιμαντέρ, σαν 'υπερβολικά ανήθικο πείραμα'

Ευτυχώς που εγώ πρόλαβα να ανέβω στην Πίνδο με την παρέα μου και να ακούσω τους Tangerine Dream .χωρίς το μάτι του big brother.

Τώρα κάθε φορά που ταξιδεύω στο Big Sur ξέρουν ακριβώς τι κάνω, που μένω, τι ξοδεύω, με ποιους είμαι.

Σύμφωνα με τα ανατριχιαστικά για την προσωπική μας ζωή στο ντοκιμαντέρ The Great Hack ένα κορίτσι 18 ετών που χρησιμοποιεί Facebook από τα 14 έχει ήδη φακελωθεί με 70.000 προσωπικά δεδομένα.

Ας συνεχίσουμε όλοι μας σ'αυτό που κάνουμε χωρίς επιστροφή, το φακέλωμα είναι απόλυτο, κατευθύνει τα πάντα, βγάζει κυβερνήσεις και εμείς είμαστε κάποια μυρμήγκια, θα μας αφήσουν να φαγωθούμε μεταξύ μας και μετά θα μας εξολοθρεύσουν όποτε θέλουν.

Γιάννης Πετρίδης


Σχόλια