15 Αυγούστου 2119 πάμε για σκι στο Σέιχ Σου;

Θέλω να ζήσω σε μετεμψύχωση κι ας μην θυμάμαι, ας μην γνωρίζω ότι ήθελα 100 χρόνια πριν να το ζήσω. Θέλω να γίνει πίστα σκι στο Σέιχ Σου, στις δυο αντιπυρικές της Γιαννούλας, στην πλάγια δεξιά που βγάζει στην Περραιβού και στην κάθετη ευθεία που οδηγεί στα περιφραγμένα οικόπεδα πιο ψηλά απ' το τούνελ του περιφερειακού.

Θέλω να γίνει το βουνό Ντουμπάι, να έρθει επενδυτής να κλείσει με κατασκευή τύπου toll στρατιωτικό τις αντιπυρικές, η κλίση είναι άψογη, δέντρα δεν θα κοπούν δεξιά κι αριστερά. Oι δυο αντιπυρικές θα ενώνονται με 2-3 μικρότερα toll - διαδρόμους κάθετα σ' αυτές, υπάρχουν ήδη τα μονοπάτια που συναντιούνται οι αντιπυρικές. 

Θα γίνει πάρκινγκ στο πλάι της Γιαννούλας, στα δεξιά. Καλοκαίρι φουλ του ήλιου για τα φωτοβολταϊκά στην εξωτερική επιφάνεια της σκεπής του toll, δίπλα οι κεντρικές εγκαταστάσεις του αερίου για παροχή από εκεί.

Δεν είναι τίποτα για να γίνει αν πέσουν τα φράγκα, στενή πίστα αλλά γίνεται, μονό συρόμενο λιφτ στο πλάι, έξω 40 βαθμοί, μέσα -5, 12 μήνες σκι το χρόνο, 7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ώρο. Φουλ του τουρισμού, στην πόλη. Θυμάστε το τελεφερίκ που έλεγε ο Δήμαρχος Μπουτάρης; Κατευθείαν απ' το Κέδρινο λόφο επάνω στις πίστες. 

Τρέλα!!!!! Σκι με θέα Θερμαϊκό!!!!!

Δεν είναι τίποτα αν πέσουν τα φράγκα, οργάνωση και σεβασμός στο περιβάλλον χρειάζεται, κι ο δήμος θα μπορούσε να το κάνει, όσοι δήμοι εμπλέκονται μπορούν να το κάνουν, κι η περιφέρεια μαζί, οργάνωση θέλει και δέσμευση στον στόχο.

15 Αυγούστου 2119. Το πρωί σκι στο Σέιχ Σου και το μεσημέρι μπάνιο στην Χαλκιδική.....

Γίνεται, όλα γίνονται ακόμα και το 2100 τόσο.....κάποιοι μπορεί να το ζήσουν.



β.ψ.

Σχόλια