Η Δάφνη Φιλίππου στο τελευταίο ραδιοφωνικό Keep Life της χρονιάς στο Fm 100,6 μιλά για τις ουσιαστικές καλοκαιρινές διακοπές της οικογένειας

Στο τελευταίο ραδιοφωνικό keep life της σεζόν, ακριβώς ένα μήνα πριν στις 6 Ιουνίου 2019 στο Εθελοντικό Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm 100,6 καλεσμένη ήταν η Δάφνη Φιλίππου. Ψυχιατρική κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, πρώην επίκουρος καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας και συγγραφέας.

Η Δάφνη την δεκαετία του '90 υπήρξε καθηγήτρια μου στο ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας.

Κουβεντιάσουμε για τον ουσιαστικό τρόπο των διακοπών και τον ρόλο τους στην υγεία και την λειτουργικότητα της οικογένειας.

Ακούστε την εκπομπή εδώ

info
Η Δάφνη Φιλίππου γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Είναι ψυχιατρική κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, πρώην επίκουρος καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Αθήνας και συγγραφέας των βιβλίων 365 ημέρες γονιός και 205 βιωματικές ασκήσεις για εμψύχωση ομάδων.

Ειδικεύτηκε, στην Αθήνα και στο Παρίσι, στην ψυχιατρική κοινωνική εργασία, στην εμψύχωση ομάδων, στις τεχνικές εκπαίδευσης και στην ψυχοθεραπεία.

Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση ξεκίνησε από την ψυχανάλυση, συνεχίστηκε με την προσωποκεντρική προσέγγιση και την Gestalt. Εργάστηκε στην Ελλάδα και τη Γαλλία, σε ψυχιατρικά πλαίσια, και στην εκπαίδευση κοινωνικών λειτουργών. Τα τελευταία χρόνια τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την εμψύχωση βιωματικών ομάδων γονιών, αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας, εποπτείας και εκπαίδευσης εμψυχωτών. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στο Βόλο.

Βιβλία
(2018) 365 μέρες γονιός, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2013) 365 ημέρες γονιός: Ημερολόγιο, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2010) 365 ημέρες γονιός: Ημερολόγιο, Εκδόσεις Καστανιώτη
(2008) Ημερολόγιο 2009: 365 ημέρες γονιός, Εκδόσεις Καστανιώτη

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2010) Ιστορίες για να ονειρεύεσαι... Παιχνίδια για να μεγαλώνεις..., Εκδόσεις Καστανιώτη
(2003) 205 βιωματικές ασκήσεις για εμψύχωση ομάδων, Εκδόσεις Καστανιώτη

β.ψ.

Σχόλια