Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να αγιάσει;

Από parallaximag.gr / Γιώργος Τούλας
Θα ξεκινήσω λέγοντας σας ότι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος από επιλογή και ότι υπάρχουν πράγματα στην πίστη μου που με συγκινούν. Δεν με αγγίζουν καθόλου όλα αυτά τα υστερικά με τα οποία ερμηνεύεται κατά το δοκούν και τα πιο υστερικά με τα οποία χρησιμοποιείται ως μοχλός διαρκούς συντηρητικοποίησης της κοινωνίας. Ιδιαίτερα στην πόλη μου που έχει παράδοση σε αυτό τον εμετικό συντηρητισμό, που είχε λουφάξει ελαφρώς τα χρόνια της διοίκησης Μπουτάρη και βλέπω ξαφνικά να επανακάμπτει. Με τις διαρκείς ευλογίες του ”ευσεβούς” Μητροπολίτη της. 

1. Βλέπουμε μια νύν αλλά και υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας την Έλενα Ράπτη αρθρογραφώντας σε site εκκλησιαστικών ειδήσεων να ανησυχεί για την νομοθέτηση προκλητικών ελευθεριών και την ανοχή στην ασυδοσία, να αισθάνεται ότι πλήττεται το συνολικό οικοδόμημα της πίστης μας και να μας καλεί το 2019 μ.Χ να κάνουμε μια προσευχή πριν κοιμηθούμε, να ζητούμε τη βοήθεια της Παναγίας για τα παιδιά μας και να ακολουθούμε το Σχέδιο του Θεού. Ακούγεται γραφικό αλλά είναι επικίνδυνο. Η εν λόγω βουλευτής, είναι 44 χρόνων, εκλέγεται στη βουλή 15 χρόνια τώρα, το έργο στη βουλή δεν γνωρίζουμε ακριβώς και μας νουθετεί να αφήσουμε κατά μέρος τις προσωπικές μας ανησυχίες ακολουθώντας τυφλά το σχέδιο του Θεού, γιατί έτσι δεν θα χάσουμε. Η εξασφάλιση των σταυρών όσων τα αυτιά χαϊδεύονται από τέτοιες επικλήσεις του Θείου είναι δεδομένη. Η μάχη της σταυροδοσίας στην Α! Θεσσαλονίκης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ας προσευχηθούμε για κείνην.


2. Γέμισαν οι δρόμοι της πόλης φυλλάδια για την αποψινή σύναξη ενάντια στη σατανική γιόγκα που δεν συνάδει με την Χριστιανική Πίστη. Όλοι εμείς που ξεστρατίσαμε και αφιερώσαμε χρόνια από τη ζωή μας σε κολασμένες ασάνες έχουμε τώρα την ευκαιρία να επιστρέψουμε στο δρόμο της αρετής. Με τη βοήθεια ειδικών. 

3. H πόλη όμως ετοιμάζει και straight pride. Εξηγούν οι δημιουργοί της παρέλασης, Ενωμένοι Μακεδόνες, απαντώντας στο δήμαρχο:”Το straight parade που διοργανώνουμε σκοπό έχει να στηρίξει τον θεσμό της Ελληνικής οικογένειας και να αναδείξει τα προβλήματα των πολυτέκνων και των νέων ζευγαριών. Υπογεννητικότητα, δημογραφικό και οικονομικά προβλήματα είναι μερικά από αυτά. Προβλήματα για τα οποία η επίσημη πολιτεία και φορείς δεν έχουν δείξει την κατάλληλη προσοχή και αντιμετώπιση! Αυτά είναι τα θέματα που θέλουμε να αναδείξουμε στο straight parade, χωρίς μάλιστα να έχουμε τη στήριξη της επίσημης πολιτείας που εσείς και οι όμοιοί σας αντιπροσωπεύετε και χωρίς να έχουμε τους δεκάδες χορηγούς που έχει το gay parade. Ότι και να λέτε, όπως και να μας χαρακτηρίζετε, εμείς θα είμαστε πάντα εδώ και θα υπερασπιζόμαστε τις διαχρονικές, παραδοσιακές και κλασσικές αξίες του λαού μας”. Όπως αντιλαμβάνεστε στην Θεσσαλονίκη έχει μπει μπροστά ένα νέο σχέδιο επαγρύπνησης απέναντι στις ”απειλούμενες” αρχές και επιστροφής του ποιμνίου στο μαντρί με τα σβηστά φώτα και τα κατεβασμένα κεφάλια. Υποψήφιοι βουλευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι, παντός είδους άρχοντες, από το φόβο μήπως τους προλάβουν άλλοι σε δηλώσεις και πράξεις ευσέβειας και νομιμοφροσύνης απέναντι στο χριστεπώνυμο πλήθος που ψηφίζει, σπεύδουν να δηλώσουν πρόθυμοι και υποταγμένοι.Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά βρίσκονται μόνο στη σφαίρα του γραφικού και οι πράξεις όσων θα εκλεγούν αλλά και του νέου δημάρχου θα λειτουργήσουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Και ότι ο ψηφοφόρος θα μπορέσει να αντιληφθεί την κωμωδία που παίζεται εις βάρος του. Ειδικά από τις όψιμες ”σιγανοπαπαδιές”…

Σχόλια