Ακτιβιστές διαδήλωσαν έξω από την έδρα της Monsanto

Από το enallaktikos.gr
Ακτιβιστές κατά της παγκοσμιοποίησης και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος αναπαρήγαγαν σήμερα το πρωί μια σκηνή «νεκράς φύσης» μπροστά από την έδρα της Bayer- Monstanto στη Γαλλία για να καταγγείλουν τις «θανατηφόρες δραστηριότητες» της εταιρείας.

«Ήρθαμε να διεξάγουμε μια ενέργεια πολιτικής ανυπακοής με στόχο να καταγγείλουμε τις καταστροφές που προκαλούν οι δραστηριότητες της Bayer και της Monsanto στη βιοποικιλότητα και την υγεία των γεωργών», δήλωσε μια ακτιβίστρια της οργάνωσης Attac.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης η Confederation Paysanne και η Extinction Rebellion.

Οι οργανώσεις ζητούν κυρίως από την εταιρεία «να σταματήσει το επιθετικό λόμπινγκ» και να «δεσμευθεί να σταματήσει την παραγωγή γλυφοσάτης πριν το 2021».

«Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto, ένας κόσμος όπου η φύση και ο αγροτικός κόσμος πεθαίνουν (…) Είναι άμεση ανάγκη πολυεθνικές όπως η Bayer και η Monsanto να πάψουν να είναι σε θέση να βλάπτουν», επεσήμανε η ακτιβίστρια.

«Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αυξήσουμε την πίεση ώστε η Monsanto και η Bayer να αναγνωρίσουν την επικινδυνότητα του προϊόντος τους, ώστε τα θύματα των τοξικών τους προϊόντων να λάβουν αποζημιώσεις και κυρίως για να δημιουργηθούν τα εργαλεία για να επιταχυνθεί η έξοδος από τη χρήση ζιζανιοκτόνων», υπογράμμισε.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο σε πολλές πόλεις της Γαλλίας για να καταγγείλουν τις δραστηριότητες της εταιρείες, η οποία παράγει κυρίως γλυφοσάτη, βασικό συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια