Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος – «Human Body Museum»

Από το eimaimama.gr
Το Μουσείο » ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ είναι μία εκπαιδευτική θεματική έκθεση-ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα, ιδανικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για όλη την οικογένεια. / facebook Human Body Museum

Το «ΣΩΜΑ» είναι μια γιγαντιαία κατασκευή, μοναδική στην Ευρώπη, πενήντα μέτρων μήκος , έξι μέτρων ύψος (50μ x 6μ) και αναπαριστά ένα ξαπλωτό ανθρώπινο σώμα εγκύου γυναίκας.

Το όνομά της; ….Ζωή.

Οι επισκέπτες μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ξεκινούν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο – το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα».Περπατούν βλέπουν, παρατηρούν από κοντά και ενημερώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους.

Η καρδιά, το στομάχι ο εγκέφαλος τα πνευμόνια το ήπαρ κ.λ.π, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα και βέβαια το φαινόμενο της εγκυμοσύνης, ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά.

Συσχετίζουμε την υγεία των οργάνων με την υγιεινή διατροφή, την άθληση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες του Ιπποκράτη «Περί Διατροφής & Υγείας»

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Στην αίθουσα- οπτικοακουστικού υλικού- οι μαθητές συζητούν και παρακολουθούν εκπαιδευτικό βίντεο για την Υγιεινή διατροφή με την επιστημονική επίβλεψη της Αναστασίας Μαμάτσιου Msc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, την Στοματική υγιεινή τον εθισμό στο διαδίκτυο και τις ευεργετικές ιδιότητες της άθλησης (Πρωτοβάθμια εκπαίδευση) και υγιεινή διατροφή, εθισμοί & εξαρτήσεις, ευεργετικές ιδιότητες άθλησης(δευτεροβάθμια εκπαίδευση).
www.humanbodymuseum.gr






Σχόλια