Στην Άφυτο ανθίζει η τέχνη πάνω σε τενεκέδες τυριού!

 Από το parallaximag.gr / Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Τον τελευταίο καιρό γίνεται μία αξιόλογη προσπάθεια καλλιτεχνικής φύσεως στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Στην Άφυτο, η ομάδα «Εθελοντές Αφύτου» με υπεύθυνο τον Βασίλη Παυλή, έχει δημιουργήσει μία συλλογή έργων από τενεκέδες τυριού, ζωγραφισμένους με διάφορα σχέδια, αλλά και τεχνικές από Έλληνες που διαμένουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

Εικόνα από τους “Εθελοντές Αφύτου” στο Facebook
Συμμετέχουν ζωγράφοι, καραγκιοζοπαίχτες, ποιητές, σχολεία ειδικής αγωγής, δημοτικά σχολεία και κολέγια από παντού! 

«Καθημερινά δεχόμαστε τενεκέδες από ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες και έως τώρα έχουμε συλλέξει γύρω στα 200 εκθέματα και έχουν συμμετάσχει 60 – 70 ζωγράφοι. Υπάρχει ένας ενστικτώδης ενθουσιασμός και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό! Στέλνουν έργα, άνθρωποι από τα Γιάννενα, τη Κεφαλλονιά, τη Φλώρινα, τη Κοζάνη, τη Κρήτη και άλλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Είναι μία πρωτοποριακή προσπάθεια, δεν έχει διοργανωθεί κάπου αλλού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή που υπάρχει έως τώρα», αναφέρουν στην Parallaxi. 



Εικόνες από τους “Εθελοντές Αφύτου” στο Facebook

Αφότου τελειώσει η συλλογή των έργων, θα γίνει παρουσίαση της δουλειάς των ζωγράφων στην Κεντρική Πλατεία της Αφύτου. 

«Υπολογίζουμε ότι στις 20 Ιουνίου θα είμαστε ήδη έτοιμοι και θα έχουμε εκατοντάδες έργα για να τα παρουσιάσουμε. Φυσικά, να ευχαριστήσουμε ως ”Εθελοντές Αφύτου” το Πρόεδρο του χωριού μας, Λεωνίδα Παπαβασιλείου για την βοήθεια και την υποστήριξή του στο δύσκολο αυτό εγχείρημά μας. Όποιος επιθυμεί και θέλει να στείλει και αυτός με τη σειρά του ζωγραφιές πάνω σε τενεκέδες από τυρί μπορεί να το κάνει μέσω της σελίδας μας, στο Facebook», επισημαίνουν (δείτε το προφίλ Εθελοντές Αφύτου ΕΔΩ).








Εικόνες από τους “Εθελοντές Αφύτου” στο Facebook

Σχόλια