Το ΑΚΜΑ στην Κοινότητα …. η Κοινότητα του ΑΚΜΑ

Από το akma.gr
Το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου εορτάζει φέτος 55 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς στην εκπαίδευση και στην εποπτεία επιστημόνων ψυχοθεραπείας ομάδας και οικογένειας. 

Το Κέντρο θεμελιώθηκε στο όραμα των Γεωργίου και Βάσως Βασιλείου οι οποίοι ερχόμενοι στη Ελλάδα μετά από χρόνια ακαδημαϊκής έρευνας και εκπαιδευτικής θητείας στην Αμερική επένδυσαν στην εκπαίδευση για μια κοινωνία με αξίες όπως η ανθρώπινη σύνδεση, η συνεργασία και η αξιοσύνη.

Όντας ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα που προσέφερε πρακτικές εφαρμογές και εκπαίδευση γύρω από τη Συστημική Ψυχοθεραπεία Ομάδας και Οικογένειας τα χρόνια που λειτουργεί έχει να επιδείξει ένα τεράστιο έργο σε εκπαίδευση επαγγελματιών οι οποίοι υπηρετούν πλέον σε δεκάδες φορείς παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών.

Το ΑΚΜΑ από την ίδρυση του ως σήμερα προσπαθεί να αφουγκραστεί κοινωνικές ανάγκες και να ανταποκρίνεται σε αιτήματα για συνεργασία και υποστήριξη που προκύπτουν είτε από φορείς & οργανισμούς είτε από τα ίδια τα μέλη της κοινότητας του ΑΚΜΑ που εργάζονται στο πεδίο.

Έτσι, το ΑΚΜΑ σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβάσεις σε σειρά φορέων και πλαισίων (π.χ. σχολεία, ΜΚΟ, θεραπευτικά κέντρα, συνεταιρισμούς, ομάδες εργαζομένων, επιστημονικές ενώσεις, Πανεπιστήμια, κοινότητα) με στόχο να συμβάλει στη διαχείριση οργανωσιακών και προσωπικών δυσκολιών αλλά και να αναδείξει τη συνεργασία ως πυλώνα δημιουργικότητα και ανάπτυξης. 

Ο εορτασμός των 55 χρόνων λειτουργίας του ΑΚΜΑ φέτος είναι σε μεγάλο μέρος συνυφασμένος με τη σύνδεση & συνεργασία με την κοινότητα, αρχή που υπηρετεί το ΑΚΜΑ ανελλιπώς όλα τα χρόνια λειτουργίας του.

Στο ερχόμενο διάστημα θα είναι χαρά για εμάς να μοιραζόμαστε με την κοινότητα του ΑΚΜΑ και τους φίλους μας εδώ μικρές αναφορές, ιστορίες, φωτογραφίες, άρθρα και σημειώσεις από όλη αυτή την πορεία του ΑΚΜΑ. Θα ήταν ωστόσο μεγαλύτερη χαρά για εμάς και εσείς να μοιραστείτε ό.τι έχετε αποκομίσει και θυμάστε από τη σχέση σας με το ΑΚΜΑ. 

Έτσι θα αξιοποιήσουμε δημιουργικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούμε, να θυμηθούμε, να μάθουμε και να συνδεθούμε.

Και ένα σχόλιο απ΄το Keep Life
Τυχεροί, πλούσιοι και γεμάτοι όσοι περάσαμε για λιγότερο ή περισσότερο απ' το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης Ανθρώπου. Τώρα ή στο παρελθόν, απ' την ζεστή φιλόξενη μονοκατοικία του Φαλήρου, δίπλα απ' το ωδείο που όταν κούρδιζαν τα όργανα ήταν σαν τις ψυχές μας, σαν τις ζωές μας!!!!!
β.ψ.

Σχόλια