Πως να διαλέξω


Περπατούσα στην Τσιμισκή, μεσημέρι Πέμπτης, απ' τα δικαστήρια προς το κέντρο, σχεδόν σε κάθε διασταύρωση υπήρχε κι ένας πωλητής της Σχεδίας. Από ποιον να αγοράσω σκεφτόμουν, από ποιον να μην αγοράσω..... Πως να απορρίψω..... Πως να επιλέξω..... Πως;

Ήθελα να μου περισσεύουν τα κωλολεφτά, να περπατήσω όλη την Τσιμισκή μέχρι την ΧΑΝΘ και πίσω, να αγοράσω απ' όλους τους πωλητές.

Πως να απορρίψω..... Πως να επιλέξω..... Πως; 

Κάθε ένας έχει την ολόδική του παρουσία, την ολόδική του προσωπικότητα, περισσότερο ή λιγότερο διακριτική, κάθε ένας έχει την ολόδική του ιστορία κι εμείς προσπερνάμε, είναι εκεί και εγώ πρέπει να διαλέξω, ποιον θα απορρίψω, ποιον θα διαλέξω.

Οι περισσότεροι πωλητές έχουν διάθεση ομιλίας, μ 'αρέσει και με ξαφνιάζει, κι ας ξέρω καλά πως δεν είναι μόνο το χρηματικό αντίτιμο αλλά η ανθρώπινη επαφή της επιλογής (αγόρασα από το ''μαγαζί'' κάποιου) που μετρά.

Συνέχισα να περπατώ και σ' όλους τους επόμενους πωλητές που συνάντησα έσκυβα το κεφάλι για να κρύψω βαθιά μέσα στην γη την ''απόρριψη''.

β.ψ.


Περιοδικό δρόμου Σχεδία κυκλοφορεί σε όλους τους δρόμους το τεύχος #68, από τα 4 ευρώ που κοστίζει, τα 2,50 εισπράττει ο πωλητής.

Σχόλια