Η αιώνια «πάλη» γονέων και παιδιών μέσα από τα μίνιμαλ σκίτσα της Yang Liu


Από το lifo.gr

Το νέο εγχείρημα της βραβευμένης Κινέζας εικονογράφου δίνει μικρά μαθήματα ζωής με τον πιο απλό τρόπο 

Ως παιδιά, ο κόσμος μας όλος είναι η παιδική χαρά και οι γονείς μας είναι παντοδύναμοι ήρωες αλλά και ανελέητοι αντίπαλοι. Ως ενήλικες, νοσταλγούμε την αθωότητα και τις απλές απολαύσεις της παιδικής ηλικίας. 

Το Big meets Little αποτυπώνει, σε περισσότερες από 128 σελίδες, καθημερινές στιγμές ενός οικογενειακού σπιτιού και δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη ζωή οι ενήλικες σε αντίθεση με τα παιδιά. Με χιούμορ και ειλικρίνεια η Yang Liu δίνει μικρά μαθήματα ζωής σε γονείς. 

Όπως στην παραδοσιακή κινέζικη καλλιγραφία, όσο πιο απλή είναι η απεικόνιση, τόσο πιο βαθιά είναι η αλήθεια που εκφράζεται. 

Στο νέο της αυτό εγχείρημα η βραβευμένη εικονογράφος παρουσιάζει τις χαρές και τις απογοητεύσεις της οικογενειακής ζωής μέσα από τη χαρακτηριστική της ματιά. 

Σε αυτό, το τέταρτο βιβλίο της, συνδυάζει τα μίνιμαλ σκίτσα της με συγκινητικές παρατηρήσεις σχετικά με την ανθρώπινη φύση, που πηγάζουν από την κινεζική κληρονομιά της. Όπως στην παραδοσιακή κινέζικη καλλιγραφία, όσο πιο απλή είναι η απεικόνιση, τόσο πιο βαθιά είναι η αλήθεια που εκφράζεται.






Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ

Σχόλια