Παύλος Παυλίδης με υγιή αντανακλαστικά




Η εγρήγορση είναι πολύ καλή αλλά ενέχει μέσα της την ένταση, την ''τσίτα'' για να το πω πιο απλά, είναι καλή αλλά δεν είναι για συνέχεια. Όταν είσαι σε μια κατάσταση συνεχόμενης εγρήγορσης κινδυνεύεις να χάσεις πολλά που συμβαίνουν στο παρόν, και το παρόν είναι όλα.....


Από την άλλη μεριά υπάρχουν τα καλά αντανακλαστικά, αποκτούνται με ''εκπαίδευση'', εμπειρία, όσφρηση, ανοιχτές αντένες, επαφή με τα συναισθήματα και την ενέργεια των καταστάσεων.

Αυτά νοιώθω να διαθέτει στο μέγιστο βαθμό ο Παύλος Παυλίδης, μόνο όταν έχεις όλα αυτά βγαίνει το αποτέλεσμα του ''Ένα αλλιώτικο παιδάκι'', γενικά και ειδικά την δεδομένη χρονική, στο τέλος της χρονιάς.

Επίσης εξαιρετικά αντανακλαστικά έδειξε πως έχει και η Εφημερίδα των Συντακτών, έκανε εξώφυλλο στο τελευταίο φύλλο της χρονιάς, το τραγούδι του Παύλου Παυλίδη & B-movies.


Τραγούδι δυνατό, ίσως dark, γεμάτο συναίσθημα, ένταση, εικόνες, χρώματα, έμφαση στην διαφορετικότητα που τόσο ξενίζει την μάζα. Ξεχειλίζει από ζωή, δεν αναφέρετε σε μια χρονιά που έδειξε με την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το πιο σκληρό καθημερινό πρόσωπο ανθρώπων όχι μόνο της διπλανής πόρτας, αλλά ανθρώπων που σε πολλές περιπτώσεις ανήκουν στην δική μας πόρτα, δικών ανθρώπων δηλαδή. Σκεφτείτε για πόσους απ' τους γνωστούς μας και συγγενείς μας οι ομοφυλόφιλοι είναι "πούστηδες που τον παίρνουν", πόσοι άνθρωποι που αποφάσισαν να κάνουν αλλαγή φύλλου είναι μιάσματα. Και πόσα άλλα.

Σκληρό τραγούδι και βίντεο για μια σκληρή κοινωνία που σκληραίνει κι άλλο με την σιωπή. Κι έρχεται ο Π. Παυλίδης και δεν μιλά απλά, τραγουδά και "γρατζουνά" με τους στίχους, ορίζοντας την σιωπή και την ευθύνη που έχουμε όλοι στην καθημερινότητά μας.

Μιλά για το "δόγμα" της βαρβάτης ψολής που τραγουδούσε ο Τ. Πανούσης στο "Ένα τραγούδι για τον χειμώνα", της συνομοταξίας αυτών που δεν κατουράν αλλά μόνο γαμάν. Για αυτό γουστάρουμε το τραγούδι κι έτσι κλείνω με κάποια σχόλια του κόσμου κάτω απ' το τραγούδι στο youtube.
β.ψ.

~~~~~~~~~~~~~~~



Ανασκόπηση του 2018 μέσα από στίχους 5 λεπτών. Μιας χρονιάς που είχε χειροκροτήματα σε δολοφόνο 13χρονου παιδιού που παραλίγο να μείνει στην ιστορία ανώνυμο. Μιας χρονιάς που είχε δολοφονία ενός ανθρώπου μέρα μεσημέρι ανάμεσα σε κόσμο και που κανείς δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει. Μιας χρονιάς που ένα κορίτσι δολοφονήθηκε γιατί αρνήθηκε το σεξ σε νταήδες. Μιας χρονιάς γεμάτη "νοικοκυραίους" που δεν τους αγγίζει τίποτα, γιατί σύμφωνα με τη λογική τους, τα θύματα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο "προκάλεσαν την μοίρα τους"...


~~~~~~~~~~~~~~~

Τι να πω;
Χιλιάδες Μπράβο αρκούν για όλους τους συντελεστές του βίντεο;
Χιλιάδες Μπράβο ξεχωριστά ειδικά για στιχουργό+συνθέτη+ερμηνευτή αλλά και σκηνοθέτιδα;
Διψάμε να έχουμε Καλλιτέχνες δίπλα μας όπως εδώ που θα μας ξεδιψάσουν από την έρημο των πόλεων, του ατομισμού, του φασισμού, του ρατσισμού, των μονάδων, των ιδιωτών/καταναλωτών, των νοικοκυραίων/ωχαδερφιστών.
Διψάμε να τραγουδήσουμε Μαζί με Καλλιτέχνες κάθε είδους και να Χορέψουμε για τον Παύλο στο Κερατσίνι, τον Σεχζάτ στα Πετράλωνα, την Ελένη στη Ρόδο, τον Πετρίτ στην Κέρκυρα, τον Θανάση στο Περιστέρι, τον Βαγγέλη στα Γιάννενα, τον μικρό Αϊλάν στο Αιγαίο, τον Δημήτρη στο Σύνταγμα, τον Αλέξη στα Εξάρχεια, για τον Ζακ που ήδη χορεύουμε. Είναι πολλά τα παιδιά και οι ψυχές που θέλουν να πιούμε ένα ποτήρι στην υγειά τους καθώς θα σηκωνόμαστε για να χορέψουμε. Μαζί.


Γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσουμε.&-


~~~~~~~~~~~~~~~




Τις δυσλεκτικες μου σκέψεις παντα τις φέρνεις στην επιφάνεια παυλαρα!


~~~~~~~~~~~~~~~




Μπράβο στον Παύλο που δε φοβάται να τσαλακώσει την εικόνα του μάτσο ροκά, που κυριαρχεί συνήθως σε αυτό το χώρο. Αυτό δείχνει γνησιότητα στις προθέσεις και καθαρότητα σκέψης.


~~~~~~~~~~~~~~~




Βούλιαξε η καρδιά μου. Πλήρης αντανάκλαση της πραγματικότητας.


~~~~~~~~~~~~~~~




Όλη η ξεφτίλα της ελληνικής κοινωνίας σε ένα τραγούδι. Παύλο, σου χρωστάω πολλά από παιδί. Από τότε που χτυπιόμουν πέρα από τις πόλεις τις ασφάλτου.


~~~~~~~~~~~~~~~



Κάτι από Gaspar Noe, David Bowie και Σπαθιά. Αξιολάτρευτα απόκοσμο δημιούργημα. Το 2049 θα είναι cult.


~~~~~~~~~~~~~~~


Δεν υπάρχει λόγος για λογομαχίες στα κακόφημα φασιστικά σχόλια.


Η βλακεία είναι απεριόριστη και θα ήταν παράξενο να απουσιάζει από τέτοια αριστουργήματα τέχνης.

Κάτι φίλοι είχαν πει "κοίταξε να μορφωθείς εσύ, πριν αποπειραθείς να μορφώσεις τους ναζί" και είχαν απόλυτο δίκαιο. 

Αυτοί που απορρίπτουν την φύση του οργασμού και της σεξουαλικότητας είναι δυστυχώς αυτοί που αναπαράγονται και συνεχίζουν το ανθρώπινο είδος. Ο στόχος είναι τα παιδιά τους να δουν την πραγματικότητα και να μη ξεμείνουν στα κλειστά μυαλά των νεάτερνταλ γονιών τους, όχι να αλλάξεις τα μυαλά των νεάτερνταλ αυτών.

~~~~~~~~~~~~~~~

Πολύ δυνατό τραγούδι & βίντεο κλιπ.

Παύλο δεν έπαψες ποτέ να "μιλάς" με τα τραγούδια σου τόσα χρόνια. Respect

~~~~~~~~~~~~~~~

Ο Παυλίδης όντως είναι πολύ αλλιώτικο παιδάκι και είναι από τους καλλιτέχνες και ανθρώπους που διχάζουν, για πολλούς είναι απλά ένας... μαστούρης, δυσνόητος και βαρετά μελαγχολικός. Για άλλους "θεός", μουσική ιδιοφυΐα και όαση στον καλλιτεχνικό - και όχι μόνο - κόσμο. Εγώ προσωπικά έχοντας μεγαλώσει με τραγούδια του από τα Σπαθιά και έχοντας ακούσει και όλα όσα έχει βγάλει και μόνος, τραγούδια που κατά καιρούς δε χορταίνω να ακούω και κατά άλλους καιρούς δεν μπορώ να ακούσω ούτε δευτερόλεπτο, έχοντάς τον δει ζωντανά και γνωρίσει λίγο backstage και παρακολουθώντας όλη την πορεία του και πώς πορεύεται και πώς στέκεται ως καλλιτέχνης και άνθρωπος στη σκηνή και στις ελάχιστες (σε σχέση με την πορεία του) συνεντεύξεις, δεν έχω καταλήξει τι από τα παραπάνω είναι. Μπορεί να είναι ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω. Απλά τον παραδέχομαι γιατί σαν να νιώθω ότι μέσα σε όλα τα εσωτερικά αδιέξοδα, τα πάθη και όλη την εκκεντρικότητα και ιδιαιτερότητά του, έχει μια αυθεντικότητα, συνέπεια και αλήθεια μέσα του και στην αναζήτησή του. Και ώρες ώρες κάποιοι στίχοι του όπως σε κάποια σημεία αυτού του τραγουδιού αγγίζουν τα όρια της ποίησης (άλλοι βέβαια είναι εντελώς ακατανόητοι ή υπερβολικοί). Σίγουρα πάντως δεν είναι τυχαία η αναγνώριση που έχει. Και συνολικά και τελικά λοιπόν τον αγαπώ ως άνθρωπο. Ως καλλιτέχνη, όπως είπα, άλλες φορές δεν χορταίνω να τον ακούω κι άλλες δεν έχω καμία όρεξη. Περίεργο γιατί δεν μου συμβαίνει συχνά αυτό με άλλους

~~~~~~~~~~~~~~~

Ξέρεις τι έκανες τώρα Παύλο, ε? Έστησες ένα καθρέφτη απέναντί μας. Πολλοί είδαν το είδωλο τους και φοβήθηκαν, αγρίεψαν, χλεύασαν και γύρισαν την πλάτη. Μα που να κρυφτείς από το τέρας που κουβαλάς μέσα σου αν δεν το εξοντώσεις?

Respect συμπορευτή Παύλο γι ακόμα μία φορά.

~~~~~~~~~~~~~~~

Πραγματικός καλλιτέχνης! Μιλάει μέσα από την τέχνη του, όποτε χρειάζεται, όσο χρειάζεται, όπου χρειάζεται! Ευχαριστουμε Παύλο


🏻~~~~~~~~~~~~~~~

Μα ίσως η δίψα μου μια μέρα να μαζέψει
τα μαύρα σύννεφα του κόσμου και πριν φύγω
ν' αστραψει μέσα στην ψυχή μου και να βρέξει
και να ξεπλύνει αυτή τη θλίψη έστω για λίγο...
Α ρε Παύλο Παυλίδη!


🏻~~~~~~~~~~~~~~~


Παύλο σε ευχαριστούμε που είσαι παντα παρών


~~~~~~~~~~~~~~~

Κι αφού μας αρέσει να αισθανόμαστε "περήφανοι" για διάφορα πράγματα που ούτε καν μας ανήκουν, σήμερα αποφασίζω να αισθανθώ κι εγώ περήφανη για τον Παυλίδη. Ευχαριστούμε Παύλο. Πραγματική όαση η τέχνη σου.

~~~~~~~~~~~~~~~

Παυλαρα μου χτυπά τους αλύπητα..Χτυπά κατευθείαν στο φτωχό και σάπιο μυαλό τους. Σε όλα αυτά που η σχεδόν ανύπαρκτη λογική τους δεν μπορεί να κατανοήσει


~~~~~~~~~~~~~~~



Σε ευχαριστούμε που υπάρχεις και μιλάς!

~~~~~~~~~~~~~~~

Αφού χορτάσαν βία και αίμα στις οθόνες τους αφού ταΐσαν με σκουπίδια τα παιδιά τους ανασηκώσαν πάλι αδιάφορα τους ώμους τους και επιστρέψαν ένας ένας στη δουλειά τους. .... Α, ρε Παυλάρα....




Παύλος Παυλίδης & B-movies - " Ένα αλλιώτικο παιδάκι "

Στίχοι - Μουσική : Παύλος Παυλίδης
Σενάριο - Σκηνοθεσία : Μαρίνα Δανέζη
Οι B-Movies είναι οι :
Αποστόλης Δεληγιάννης (μπάσο)
Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα, loops, vocals)
Δημήτρης Οικονόμου (τύμπανα)
Αλέκος Βουλγαράκης (ηλεκτρική κιθάρα)
Μίξη - Παραγωγή τραγουδιού : Χρήστος Λαϊνάς

Στίχοι:
Όσους κλωτσάνε με μανία μπρος στα μάτια μας
τον πληγωμένο κι αβοήθητο εαυτό τους
τους περιμένει ένα φίδι μες στον ύπνο τους
έχει τρυπώσει ήδη μέσα στ' όνειρο τους.

Αφού χορτάσαν βία και αίμα στις οθόνες τους
αφού ταΐσαν με σκουπίδια τα παιδιά τους
βάφουν με αίματα τα χέρια ως τους αγκώνες τους
κι ύστερα πλένουνε τα πεζοδρόμια τους.

Μείνε κοντά μου απόψε εδώ μείνε κοντά μου
μείνε κοντά μου απόψε εδώ μείνε κοντά μου
χλωμή βασίλισσα σήκω και χόρεψε
απόψε λέω ν' ανατινάξω την καρδιά μου.

Όσους κοιτάζουν παγωμένα και αδιάφορα
ένα παιδί που απλά δεν ήταν το δικό τους
τους περιμένει ένα φίδι στο σαλόνι τους
έχει στοιχειώσει ξαφνικά το σπιτικό τους.


Αφού χορτάσαν βία και αίμα στις οθόνες τους
αφού ταΐσαν με σκουπίδια τα παιδιά τους
ανασηκώσαν πάλι αδιάφορα τους ώμους τους
και επιστρέψαν ένας ένας στη δουλειά τους.

Μείνε κοντά μου απόψε εδώ μείνε κοντά μου
φυσάει μέσα μου ένα όμορφο αεράκι
χλωμή βασίλισσα σήκω και χόρεψε
τρομάζουνε γιατί είσαι αλλιώτικο παιδάκι.

Είναι οι ίδιοι που χλευάζουν μπρος στα μάτια μας
κάποιον που είναι έτοιμος να πέσει στο κενό τους
γαβγίζουν "πέσε" και όπως τρέχουνε τα σάλια τους
στέκονται ακίνητοι μπροστά στο κινητό τους.

Αφού χορτάσαν βία και αίμα στις οθόνες τους
αφού ταΐσαν με σκουπίδια τα παιδιά τους
στη λερωμένη τους φωλιά ανακραυγάζοντες
διαρρηγνύουν με οργή τα ιμάτια τους.

Μείνε κοντά μου απόψε εδώ μείνε κοντά μου
δεν είμαι άγγελος και ίσως μου αξίζει
που μες στην έρημο των πόλεων η ψυχή μου
κάτω απ’ τον ήλιο διψασμένη τριγυρίζει.

Μα ίσως η δίψα μου μια μέρα να μαζέψει
τα μαύρα σύννεφα του κόσμου και πριν φύγω
ν’ αστράψει μέσα στην ψυχή μου και να βρέξει
και να ξεπλύνει αυτή τη θλίψη έστω για λίγο.

Μείνε κοντά μου απόψε εδώ μείνε κοντά μου
δεν ξέρω αν θ’ αντέξω αυτή τη νύχτα μόνος
αν τα αλλιώτικα παιδιά είναι παιδιά μου
αν είμαι θύμα ή αν είμαι δολοφόνος.

Έχουνε φράξει από χρόνια τον ορίζοντα
με σύρματα κι αγκάθια οι νομοθέτες
κι όλο μας φέρνουν με φορεία στα επείγοντα
με πρόσωπα σκισμένα τους δραπέτες
κι όπως κοιτάμε προς το μέρος που κοιτάζανε
τα πρόσωπα μας όλο μοιάζει να κοιτάμε
που μας κοιτούν με απορία τόσο επίμονα
που δεν αντέχουμε και τους χαμογελάμε
μα αν γελάσουνε κι αυτοί τότε αλίμονο
είχαμε πάντα τόσα πράγματα να πούμε
για όλα αυτά που εμείς ποτέ μας δεν τολμήσαμε
για όσα τι κρίμα ούτε τώρα εδώ τολμούμε.



Σχόλια