Τρέχοντας σε αγώνες το 2018



Γνωρίζω ανθρώπους με πολλές γνώσεις και ουσιαστική άποψη για το ορεινό τρέξιμο, γνώσεις και άποψη σε συνδυασμό με τις ηλικίες (35-55), τις υποχρεώσεις και τον γενικότερο τρόπο ζωής μας . Η άποψή τους είναι πως 5-6 αγώνες την χρονιά είναι ιδανικός αριθμός συμμετοχής σε αγώνες. 



Χρόνια προσπαθώ να κάνω κτήμα την άποψη και πιο πολύ να ''μην'' την κάνω πράξη. Απ' το 2010 που ξεκίνησα τον αθλητισμό ξανά και το τρέξιμο, το περισσότερο που συμμετείχα είναι 6 αγώνες. ''Δεν μου βγαίνει'' όσο και να το θέλω να τρέξω σε περισσότερους αγώνες, ήταν και τα δύο χρόνια του running365



Πάντα στο άτυπο προγραμματισμό που κάνω μπαίνουν 8-10, τα τελευταία χρόνια χωράν μόλις πέντε. Φέτος είχα θέσει ως στόχο να μην τρέξω σε κανένα μεγάλο και το κατάφερα, αν πω τα πράγματα με το όνομά τους δεν ήμουν ούτε για πέντε. Ο προβληματικός μηνίσκος μου μήνα με τον μήνα επιδεινώνονταν. 

Βλέπω φωτογραφίες και ανατριχιάζω, πόνος, πτώσεις, παραπάνω κούραση και κόπος, βλέπω ακόμα και μείωση της χαράς που δίνει το τρέξιμο, για μήνες είχα ξεχάσει πως είναι να μην πονάς. (Για να μην αναφέρω τις προπονήσεις.)

  Χορτιάτης Trail Run 27/05/2018 χλμ.22.0 / υ.δ. 970 
Vavdos Trail Run 01/07/2018 χλμ.21.0 / υ.δ. 660 

Για μήνες είχα ξεχάσει πως είναι να μην πονάς. Ευτυχώς δεν ξέχασα πως είναι να τρέχεις, από τις 19 Αυγούστου έτρεξα ξανά στις 15 Δεκεμβρίου, 118 ημέρες, σχεδόν τέσσερις μήνες πλήρης αποχής.

Μέσα όμως από αυτή την πορεία ήρθε μια άλλου είδους ενσυναίσθηση για την αγαπημένη συνήθεια, όχι από μόνη της, από διάβασμα και δοκιμές, από εμπιστοσύνη δηλαδή, από ρίσκο, από ανάγκη σκέφτομαι τώρα για το διαφορετικό. 

Από το χειρουργείο του Οκτώβρη έφυγε ο πόνος, η ενσυναίσθηση που ανέφερα, έφερε μια άλλου είδους κοντινότητα με τον εαυτό, τον προγραμματισμό και την προετοιμασία των επόμενων.

Γκρίζα, ασπρόμαυρη η χρονιά που φεύγει για το τρέξιμο μου. Το γκρίζο δεν ''φεύγει με την μία'', θέλει χρόνο για να 'ρθει το χρώμα. Η αγωνία κι ο φόβος για την συνέχεια υπάρχει, όμως το παρόν είναι που μετρά και αυτό έχει σημασία τελικά. 

Η χρονιά τελειώνει, δεν τέλειωσε ακόμα..... ας την ζήσουμε όσο της απέμεινε, ακόμα και αν αυτή δεν ήταν κι η καλύτερη. Σκεφτείτε ότι στρώνουμε το χαλί για την επόμενη.

Καλό κλείσιμο 2018 ! ! ! ! !
Καλή Χρονιά 2019 ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

β.ψ.

Σχόλια