Το φανταστικό να γίνει ρεαλιστικό, η χαμένη ευκαιρία της δικαιοσύνης

''Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε'' ή ''την καθάρισε την καθαρίστρια''. Θα μπορούσε να 'ναι ο τίτλος για την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει την εργαζόμενη καθαρίστρια που είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο και έπιασε δουλειά.

Επειδή τα πολλά λόγια κουράζουν θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Μια δικαιοσύνη εργάζεται ουσιαστικά αποδίδοντας δικαιοσύνη λειτουργώντας ως εξής: 

Σε δικάζω ελέγχοντας όλα τα στοιχεία σου. Κοινωνικά, οικογενειακά, επαγγελματικά, οικονομικά, πόσα χρόνια δούλευες, πόσα παίρνεις, πόσα χρωστάς στο δημόσιο με την πλαστογραφία, σε πόσα χρόνια βγαίνεις σε σύνταξη, ΟΛΑ όμως. Μετά σε ''τιμωρώ'' αποδίδοντας δικαιοσύνη προς όλους και την υπόλοιπη κοινωνία, το κράτος και τον παραβάτη.

Συνεχίζεις να δουλεύεις με μειωμένο μισθό ενός ποσοστού που θα σου επιτρέπει να ζεις όσο αυτό είναι εφικτό. Σου βρίσκω λύση για να πάρεις νόμιμο το απολυτήριο σου ταυτόχρονα με την δουλειά. Δεν σε βάζω φυλακή, ούτε σε καταδικάζω με αναστολή ώστε να μην βρίσκεις πουθενά δουλειά.

Εννοείται πως δεν συμφωνώ με την πρόταση που ακούστηκε να δώσει χάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ποιο λαϊκό αίσθημα θα δικαιωθεί ποια κοινή γνώμη θα νοιώσει το ανθρώπινο πρόσωπο..... ποιανού; Πάλι άνεργη θα 'ναι η γυναίκα ξανά χωρίς να μπορεί να βρει δουλειά.

Για αυτό λέω πως χάνεται η ευκαιρία το φανταστικό να γίνει ρεαλιστικό.

β.ψ.

Σχόλια