Περπάτημα.... Τα Πάντα Είναι Ένα....


Στο πρώτο από τα επτά ενεργειακά κέντρα ή τσάκρα του συστήματος κουνταλίνι συναντάμε την πρώτη από τις αντίστοιχες επτά αλήθειες των επτά τσάκτρα. ''Τα Πάντα Είναι Ένα''. Το πρώτο αυτό τσάκρα ή πρώτο ενεργειακό κέντρο είναι το φυλετικό τσάκρα. Αν ψάξουμε λίγο θα δούμε πως αυτό συνδέεται με κάποια συγκεκριμένα όργανα - σημεία του σώματός μας. Κάποια  απ' αυτά  είναι τα κόκαλα, τα πόδια, τα πέλματα, η βάση της σπονδυλικής στήλης.

Σήμερα το πρωί μετά από πάρα πολύ καιρό, ίσως και χρόνια ανέβηκα στην βάση με την Φαίδρα απλά για περπάτημα. Δεν τρέχω και είπα η πρωινή της ανάγκη να μην γίνει γύρω απ' το σπίτι αλλά να περπατήσουμε παρέα στην βάση. Έτσι κι έγινε, μάλιστα δεν την έλυσα καν, απλά περπατήσαμε για ένα χιλιόμετρο περίπου μετά από πολύ καιρό. Ήταν παράξενα να περπατάω παρέα με την Φαίδρα στην βάση που τα τελευταία χρόνια μόνο τρέχω.

Ένοιωθα να παίρνω απόσταση ενώ βρίσκομαι ''μέσα''....

Έβλεπα την διαδρομή σε διαφορετικό απ' το συνηθισμένο χρόνο. Σκέψεις έρχονταν σχετικές με τις ενοχλήσεις στα πόδια, στα πέλματα, γενικότερα στα κόκαλα από την μέση και κάτω το τελευταίο διάστημα. Αρχικά το να περπατώ με θύμωνε, ήθελα να τρέξω, στην πορεία ένοιωθα διαφορετικά την επαφή με την φύση και την Φαίδρα στο πλάι μου, οι σκέψεις σε σχέση με το τρέξιμο έρχονταν πιο χαλαρές ακολουθώντας τις πιο χαλαρές αναπνοές λόγω της απουσίας ''δράσης''. 

Συμπυκνωμένες σκέψεις με αφορμή....το τρέξιμο....το περπάτημα.....τις ενοχλήσεις και την πραγματική πηγή τους.... Τότε ήρθε η σκέψη, ''Τα Πάντα Είναι Ένα'', κομμάτι το κομμάτι, ένα, ένα, όλα ένα σύνολο, ένα και εκεί ανήκουν όλα. 

Αν σκεφτούμε απλοϊκά είναι πιο λειτουργικό να 'ναι ένα, είναι πιο διαχειρίσιμο!!!!

β.ψ.

Σχόλια