1055rock κλείνοντας η σεζόν.... διαβάζοντας μια φωνή

Την εβδομάδα που ξεκινά την χαρακτηρίζει μια ατάκα που λέγετε στον στρατό την τελευταία βδομάδα, ''ότι περνά δεν ξαναπερνά''. Η σκέψη ήρθε την περασμένη παρασκευή κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκπομπής της εβδομάδας στον 1055rock.



Αυτή η εβδομάδα 24-28 Ιουλίου είναι η τελευταία ζωντανών εκπομπών για τη σεζόν στον 1055rock, έτσι ήρθε η ατάκα που προανέφερα.


Το 2006 χτύπησα για πρώτη φορά την πόρτα του σταθμού και τελικά η πόρτα άνοιξε το 2016. Αρχικά απ' τον περασμένο Σεπτέμβριο κάθε Κυριακή βράδυ, 00:00 - 02:00 και από τον Μάρτιο κάθε βράδυ Δευτέρα με Παρασκευή 00:00 - 02:00. 

Απ' το Μάρτιο και μετά η κούραση ήταν κάτι περισσότερο από μεγάλη δεδομένης της πρωινής αφύπνισης στις 06:30 για την δουλειά. Νοιώθω να πέρασε ο καιρός απ' τον Μάρτιο και μετά χωρίς να καταλάβω τίποτα, με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και μια προσπάθεια να χωρέσει όλη η ζωή του 24ώρου μέσα σε τέσσερις ώρες ύπνου και αν χωρούσαν λίγα λεπτά της ώρας ύπνου κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ήταν ωραίο ταξίδι όμως με πολύ μουσική, καινούργιους ανθρώπους, σταθερό ξενύχτι, λίγο λιγότερο διάβασμα και αρκετά λιγότερο τρέξιμο αφού αναγκαστικά δεν μπορούσα να συνεχίσω το καθημερινό τρέξιμο και το running365.

Ήταν ωραία όμως.....

Με αφορμή λοιπόν την τελευταία εβδομάδα εκπομπών ήρθαν σκέψεις διάφορες....

Μια σκέψη έφερε την ιδέα για την δημιουργία της φωνής των ανθρώπων που ήμασταν πίσω απ' τα μικρόφωνα του 1055rock την τρέχουσα χρονιά. Φέτος με αφορμή τα 16α γενέθλια του σταθμού το διαδικτυακό περιοδικό FeelA RockA φιλοξένησε απ' τον Γενάρη μέχρι τον Μάη συνεντεύξεις όλων των παραγωγών του σταθμού. 

Κάθε συνέντευξη είχε έναν τίτλο, έτσι λοιπόν προσπάθησα και έκανα μια σύνθεση από τους τίτλους των συνεντεύξεων με την σειρά που παρουσιάστηκαν στο FeelA RockA.

Το ραδιόφωνο είναι το πειραματόζωο της μουσικής / κι όταν ανοίγουμε και το στόμα μας πολλές φορές έχουμε τον ασφαλέστερο δρόμο για μπελάδες / αυτά όμως αποτελούν ομοούσια και αδιαίρετη δυάδα / που δεν αρέσει να επαναλαμβάνεται / κι ας λεν πως το ραδιόφωνο είναι για τους άσχημους ανθρώπους / ουσιαστικά αν έχεις τρέλα θα τα καταφέρεις / γιατί στο ραδιόφωνο δεν υπάρχουν πρότυπα / υπάρχουν όμως περιθώρια αυθορμητισμού / γιατί όσα αγαπάμε πρέπει να προσπαθούμε να τα φτάσουμε / ακόμα και με εκπομπές χωρίς όνομα βγαίνει νόημα / κι ίσως αυτό είναι μπελάς, ζωή όμως χωρίς μπελάδες είναι βαρετή / για όλα αυτά τελικά φταίει ο Μαρκόνι / αλλά μην ψάχνουμε φταίχτες και κυρίως πρόσκαιρες κολακείες / οι εκπομπές είναι προσωπική υπόθεση άρα ψυχοθεραπεία ατομική / όπου ίσως συνειδητοποιείς πως γεννήθηκες σε λάθος γενιά / τουλάχιστον εδώ υπάρχουν μουσικές που αξίζει να ακούς / αν παρόλα αυτά βρεις τοίχο πάρε μαζί σου βαριοπούλα..... εμάς δηλαδή 1055rock

και με τα ονόματά μας

Το ραδιόφωνο είναι το πειραματόζωο της μουσικής (Α.Αναστασιάδης) / κι όταν ανοίγουμε και το στόμα μας πολλές φορές έχουμε τον ασφαλέστερο δρόμο για μπελάδες (Κ. Τζαντζαράς) / αυτά όμως αποτελούν ομοούσια και αδιαίρετη δυάδα (Άθλιοι Γιοι) / που δεν αρέσει να επαναλαμβάνεται (Λ. Αντωνιάδου) / κι ας λεν πως το ραδιόφωνο είναι για τους άσχημους ανθρώπους (Α. Χαριζάνης) / ουσιαστικά αν έχεις τρέλα θα τα καταφέρεις (Γ. Γαλάνης) / γιατί στο ραδιόφωνο δεν υπάρχουν πρότυπα (Ε. Σκάρπου) / υπάρχουν όμως περιθώρια αυθορμητισμού (Ε. Δρογούτη) / γιατί όσα αγαπάμε πρέπει να προσπαθούμε να τα φτάσουμε (Β. Ψυχογυιός) / ακόμα και με εκπομπές χωρίς όνομα βγαίνει νόημα (Α. Παπαγεωργίου) / κι ίσως αυτό είναι μπελάς, ζωή όμως χωρίς μπελάδες είναι βαρετή (Δ. Καραμουζά – Ε. Κωνσταντινίδου) / για όλα αυτά τελικά φταίει ο Μαρκόνι (Θ. Αρβανίτης) / αλλά μην ψάχνουμε φταίχτες και κυρίως πρόσκαιρες κολακείες (Κ. Ταλέας) / οι εκπομπές είναι προσωπική υπόθεση άρα ψυχοθεραπεία ατομική (Κ. Μπέρτος) / όπου ίσως συνειδητοποιείς πως γεννήθηκες σε λάθος γενιά (Α. Λαμπρίδης) / τουλάχιστον εδώ υπάρχουν μουσικές που αξίζει να ακούς (Κ. Καραγιάννης) / αν παρόλα αυτά βρεις τοίχο πάρε μαζί σου βαριοπούλα (Γ. Πιλπιλίδου) ..... εμάς δηλαδή 1055rock

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!!!

β.ψ.

Σχόλια