Άθληση και φιλανθρωπία χωρίς τερματισμό για 72 ώρες στη Θεσσαλονίκη!

Από το nofinishline.gr

Άθληση και φιλανθρωπία χωρίς κόστος συμμετοχής μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για 72 συνεχόμενες ώρες! Ο 2ος αγώνας “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”, ο μοναδικός δωρεάν αγώνας δρόμου φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα (11/5) στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” στη ΔΕΘ.

Από τις 5μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαΐου έως και τις 5μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαΐου τρέχουμε και περπατάμε χωρίς τερματισμό, όσες φορές θέλουμε, για όσο θέλουμε έχοντας στόχο όχι απλά την προσωπική ευεξία μέσα από την άθληση, αλλά κυρίως τον ιερό σκοπό της στήριξης πέντε κοινωφελών ιδρυμάτων, του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, του Ορφανοτροφείου Θηλέων “Μέλισσα”, του Ανοικτού Πολυϊατρείου των “Γιατρών του Κόσμου” στη Θεσσαλονίκη, του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος και του Συλλόγου “Λάμψη”.

“Πρόκειται για ένα εξαιρετικό γεγονός που συνδυάζει τον αθλητισμό με τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο. Στους καιρούς που ζούμε, θα πρέπει όλοι να βοηθάμε. Επίσης μέσα από αυτό το γεγονός φέρνουμε στην Έκθεση και το νεαρό κόσμο”, επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, προσθέτοντας: “Ο αγώνας διαρκεί 72 ώρες, άρα η ΔΕΘ θα είναι ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο και ήταν ένας στόχος μας αυτός, καθώς θέλουμε την Έκθεση ανοικτή όλο το χρόνο και ήδη αυτό το επιτυγχάνουμε και με άλλες δράσεις και διοργανώσεις. Χωρίς την κοινωνική ευαισθησία και την εταιρική υπευθυνότητα της Stoiximan ίσως να μη μπορούσε να γίνει αυτός ο αγώνας. Αυτές οι εταιρείες αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους και επιστρέφουν ένα μέρος του πλούτου που δημιουργούν πίσω στην κοινωνία”.

Ο Γιάννης Σπανουδάκης, μέλος του Δ.Σ. της Stoiximan, μεγάλου χορηγού του αγώνα υποστήριξε: “Είναι μια καταπληκτική πρωτοβουλία και αξίζουν συγχαρητήρια στη ΔΕΘ και τον Ερμή για τη διοργάνωση και τη δημιουργία αυτής της πρωτότυπης ιδέας, που προκαλεί τον κόσμο να τρέξει, να αθληθεί και σε συνδυασμό με τα χιλιόμετρα που θα κάνει να βοηθήσει στη συγκέντρωση ενός ποσού το οποίο θα δοθεί σε κοινωφελή ιδρύματα. Μας αρέσουν αυτές οι εκδηλώσεις που προκαλούν τον κόσμο για μαζική συμμετοχή και είμαστε χαρούμενοι που μέρος της χορηγίας μας θα γυρίσει προς την κοινωνία”.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης τόνισε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΔΕΘ και τον Ερμή για την προσπάθεια που κάνουν με τη διοργάνωση του “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”. Θέλω να ευχηθώ αυτή η διοργάνωση να έχει κάθε χρόνο και μεγαλύτερη επιτυχία και ο Δήμος με τα μέσα που έχει θα βοηθάει”.

Ο Διευθυντής του “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”, Λευθέρης Πλακίδας υπογράμμισε πως “έχουν ήδη προεγγραφεί 3.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας. Ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε τις 5.000 προεγγραφές και ο αγώνας θα εκτοξευθεί, γιατί γίνεται μέσα στο κέντρο της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω την Stoiximan, που είναι ο μεγάλος χορηγός, τα καταστήματα Γατίδη, τον Βίκο, την Green Family Ελληνικόν, την TV100 και το Sportsfeed που προβάλλουν το γεγονός, όπως και τον Δήμο Θεσσαλονίκης που έχει αγκαλιάσει αυτή τη προσπάθεια”.

Σχόλια