Οι ήρωες με τα φουσκωτά που προσφέρουν ιατρική βοήθεια, χτίζουν παιδικές χαρές & εξοπλίζουν σχολεία

Από το enlefko.fm του Γιώργου Βράτσου
Η «Ομάδα Αιγαίου» είναι μία εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, προσφέροντας βοήθεια σε θέματα υγείας, υποδομών και πολιτισμού.


Κάθε χρόνο η ομάδα επισκέπτεται ακριτικά νησιά με φουσκωτά σκάφη, στα οποία πραγματοποιεί δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς ενώ παράλληλα συμμετέχει στην κατασκευή έργων υποδομής, όπως γηπέδων 5Χ5, γυμναστηρίων, παιδικών χαρών, συστημάτων αφαλάτωσης, στον εξοπλισμό σχολείων και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο. Η δράση της ομάδας είναι πλέον 20ετής.

Πως ξεκίνησε όμως η ιδέα; Η αγάπη για τη θάλασσα και το κοινό ενδιαφέρον για τα φουσκωτά, έδωσε την ευκαιρία σε μια συντροφιά φίλων και συνταξιδιωτών να περιπλεύσουν το μεγαλύτερο μήκος της Ελληνικής ακτογραμμής και να επισκε φθούν τα περισσότερα νησιά, να γνωρίσουν από κοντά τα πολλά προβλήματα των ακριτικών Νησιών και του Αιγαίου γενικότερα. Έτσι, κάπως ήρθε και η απόφαση να προσφέρουν τη βοήθειά τους όσο συχνότερα και όσο περισσότερο μπορούν.

Θα τους βρείτε στο omadaaigaiou.gr ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν και ένα λεύκωμα 160 σελίδων τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα προσφερθούν για την υλοποίηση έργων υποδομής στα ακριτικά νησιά μας.

Μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας καλή είδηση της ημέρας… την περιμένουμε στο info@enlefko.fm

Σχόλια