Τρεις χιλιάδες ζευγάρια παπούτσια σε άστεγους

Από το enlefko.fm / γράφει ο Γιώργος Βράτσος
Τρεις χιλιάδες ζευγάρια χρησιμοποιημένα παπούτσια, που όμως επιδιορθώθηκαν και επενδύθηκαν με ισοθερμικούς πάτους προσφέρθηκαν ως δωρεά σε άπορους και άστεγους στη Θεσσαλονίκη. Η πρωτοβουλία ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα επιδιόρθωσης υποδημάτων, που δραστηριοποιείται στην πόλη και επιδιόρθωσε τα υποδήματα.

Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας, Στέργιος Τσακίρης, "τα τελευταία χρόνια, από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, υπήρχαν άστεγοι και άποροι άνθρωποι που πήγαιναν στα τσαγκαράδικα και ρωτούσαν αν υπάρχει κανένα ξεχασμένο ζευγάρι παπούτσια που δεν το θέλει κανείς. Έτυχε να έρθουν και σε μένα και στα άλλα μαγαζιά της αλυσίδας για να ζητήσουν ένα ζευγάρι παπούτσια. Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι σκέφτηκα πώς θα μπορούσαμε να βρούμε παπούτσια γι αυτούς τους ανθρώπους. 

Έτσι, μέσω μιας αφίσας, που βάλαμε στα καταστήματά μας, απευθύναμε έκκληση στους πελάτες μας να μας φέρουν τα παπούτσια που δεν τα φορούσαν πια για να τα διορθώσουμε, να τα περιποιηθούμε και να τα δώσουμε σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη". Μέσα στο 2013, επιδιορθώθηκαν και δωρίστηκαν 1.200 ζευγάρια παπούτσια συνολικά ενώ το 2014 ο αριθμός άγγιξε τα 1.800 ζευγάρια. 

Μοιραστείτε μαζί μας τη δική σας καλή είδηση της ημέρας… την περιμένουμε στο info@enlefko.fm

Σχόλια