Το σοκ του να έχεις πάλι κυβέρνηση

Από το pitsirikos.net
Παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας μετά τις εκλογές, θεωρώ πως η χώρα είναι σε καλό δρόμο. Είναι στο δρόμο της κανονικότητας και της δημοκρατίας.

Υπάρχει η εντύπωση σε πολλούς πολίτες πως σήμερα υπάρχει μια αναταραχή στη χώρα μας.

Όχι, δεν υπάρχει καμία αναταραχή. Απλά, είχαμε ξεχάσει πως είναι να υπάρχει στη χώρα μια κυβέρνηση.

Αυτό είναι που δίνει την εντύπωση της αναταραχής: το κανονικό σοκάρει αυτούς που είχαν ξεχάσει πώς είναι το κανονικό.

Η ελληνική κοινωνία περνάει το σοκ του να έχει πάλι μια κανονική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που να αποφασίζει, ή να συναποφασίζει μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, και να μην κυβερνά μόνο με τις οδηγίες της Τρόικας.

Κακά τα ψέματα, οι κυβερνήσεις της χώρας μετά την χρεοκοπία ήταν κυβερνήσεις με ανδρείκελα.

Ήταν κυβερνήσεις που η γερμανική κυβέρνηση τις είχε στο χέρι -ας είναι καλά οι μίζες των προηγούμενων χρόνων-, οπότε δεν μπορούσαν να προσφέρουν τίποτα στη χώρα και τους πολίτες. Μόνο προδοσία και ξεπούλημα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η χώρα, ουσιαστικά, δεν είχε κυβέρνηση. Είχε μεταφραστές των Μνημονίων, οι οποίοι προσπαθούσαν, παράλληλα, να διατηρήσουν τις θέσεις τους.

Με την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βλέπουμε πως η Ελλάδα διαπραγματεύεται, όσο τις επιτρέπουν οι διαμορφωμένες συνθήκες τουλάχιστον, και προκαλεί αντιδράσεις.

Κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι «εταίροι» χαριεντίζονταν με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ενώ η Ελλάδα βούλιαζε στα χρέη, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Οι επιθέσεις και οι ειρωνείες Ευρωπαίων πολιτικών και δημοσιογράφων κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ενδείξεις πως υπάρχει πάλι κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Υπάρχει κυβέρνηση για τους Έλληνες, όχι για την προσωπική επιβίωση του Σαμαρά, του Βενιζέλου και των άλλων τελειωμένων πολιτικών που έβαλαν την καριέρα τους πάνω από τα συμφέροντα της χώρας.

Οι διαφορετικές απόψεις που ακούγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -Γλέζος, Σακοράφα, Λαπαβίτσας κλπ- είναι μια ακόμα απόδειξη πως υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα και πως η πολιτική ζωή του τόπου επανέρχεται στην κανονικότητα.

Η Ελλάδα έχει πάλι κυβέρνηση και όχι μια συμμορία που παριστάνει την κυβέρνηση.

Ελπίζω και εύχομαι η νέα ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει να ενοχλεί τους «εταίρους».

Αυτή θα είναι η καλύτερη απόδειξη πως αυτή η κυβέρνηση δρα για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της.

(Κάποιοι φίλοι αναγνώστες μου γράφουν πως θα περίμεναν από εμένα να τα χώνω στην κυβέρνηση. Πράγματι, η νέα κυβέρνηση -την οποία δεν ψήφισα και με την οποία διαφωνώ σε πολλά θέματα- προσφέρεται για τρελή σάτιρα, και αυτό θα βελτίωνε και τα οικονομικά μου. Σας υπόσχομαι πως θα της αλλάξω τα φώτα. Αλλά, για την ώρα, πριν από την προσωπική μου ευημερία, σκέφτομαι και την χώρα μου. Την οποία αγαπάω. Και η χώρα μου -όχι μόνο η κυβέρνηση- δίνει αυτές τις ημέρες έναν αγώνα. Εγώ δεν μπορώ να την προδώσω, για να δείξω πόσο πιο αριστερός είμαι από τους άλλους. Πιστεύω στο κοινό καλό. Πιστεύω μόνο στο κοινό καλό.)

Σχόλια