Ανδρες διαδήλωσαν φορώντας φούστες στην Τουρκία

Από το iefimerida.gr
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ - Ηχηρό μήνυμα κατά της βίας σε βάρος γυναικών.  
 
Στη θέση των γυναικών μπήκαν, κατά κάποιο τρόπο, εκατοντάδες άνδρες στην Τουρκία, όταν φόρεσαν φούστες και διαδήλωσαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, στέλνοντας μήνυμα κατά της βίας σε βάρος του «ασθενούς» φύλου.

Αφορμή υπήρξε η δολοφονία 20χρονης φοιτήτριας, που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική χώρα. Η Οζγκετσάν Ασλάν ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου, όταν προσπάθησε να ξεφύγει από έναν άνδρα που προσπαθούσε να τη βιάσει.

Μέσω του hashtag #ozgecanicinminietekgiy (φορέστε μία μίνι φούστα για την Οζγκετσάν), εκατομμύρια άνθρωποι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη βάναυση δολοφονία της νεαρής κοπέλας, αλλά ήταν οι άνδρες στο Αζερμπαϊτζάν που δημιούργησαν το «κίνημα» της μίνι φούστας, φορώντας μία τέτοια και ποζάροντας με αυτή σε φωτογραφίες που ανέβασαν στα social media, «φωνάζοντας» με αυτό τον τρόπο κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.
 
 


«Αν η μίνι φούστα ευθύνεται για τα πάντα, αν σημαίνει ανηθικότητα, αν μία γυναίκα που τη φοράει προκαλεί αυτό που θα της συμβεί, τότε και εμείς προκαλούμε», είναι το μήνυμα στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για το θέμα.

Το Σάββατο, εκατοντάδες από αυτούς τους άνδρες, βγήκαν φορώντας φούστες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και διαδήλωσαν, ελπίζοντας ότι το μήνυμά τους θα αποτρέψει ένα άλλο τραγικό περιστατικό σαν εκείνο του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας.




Σχόλια