34 λόγοι για να παίξετε τένις

Από το tennis24.gr
Υγεία, fitness, διασκέδαση κάνουν τον αθλητισμό άριστη επιλογή. Όλοι έχουμε ακούσει ότι το τένις αναφέρεται ως «άθλημα για μια ζωή». Αλλά, είναι αυτή η πραγματικότητα; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το τένις μπορεί να βελτιώσει τη γενική υγεία, τη ψυχική και σωματικής σας κατάσταση. 

Εδώ είναι τα γεγονότα: 
• Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο τένις τρεις ώρες ανά εβδομάδα σε μέτρια ένταση μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με τον Dr. Ralph Paffenbarger, ο οποίος μελέτησε πάνω από 10.000 άτομα για 20 χρόνια. 
• Οι παίκτες του τένις σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία σε σθένος, αισιοδοξία και αυτοεκτίμηση, ενώ χαμηλότερη βαθμολογία στην κατάθλιψη, θυμό, σύγχυση, άγχος και ένταση από ό, τι άλλοι αθλητές και μη αθλητές, σύμφωνα με τον Dr. Joan Finn και τους συνεργάτες του στο Southern Connecticut State University. 
• Επειδή το τένις απαιτεί εγρήγορση και τακτική σκέψη, μπορεί να δημιουργήσει νέες συνδέσεις μεταξύ των νεύρων του εγκεφάλου και έτσι να επιτύχει τη συνεχή ανάπτυξη του εγκεφάλου, ανέφεραν οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις. 
• Το τένις ξεπερνά το γκολφ όπως και τα περισσότερα άλλα αθλήματα στην ανάπτυξη θετικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, σύμφωνα με τον Δρ Jim Gavin, συγγραφέα του βιβλίου «The Exercise Habit» 
• Το ανταγωνιστικό τένις καίει περισσότερες θερμίδες από ό, τι το αερόμπικ, η ποδηλασία, σύμφωνα με μελέτες πάνω στην δαπάνη θερμίδων στον αθλητισμό. 

Με αυτά τα δεδομένα, σας παραθέτουμε 34 ειδικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να παίζεται τακτικά! Γιατί να παίξετε τένις; 

Λόγοι Φυσικής κατάστασης 
Το τένις ενισχύει: 
1. Την αερόβια γυμναστική και την καύση λίπους, τη βελτίωση της καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης σας και τη διατήρηση σας σε υψηλότερα επίπεδα ενέργειας. 

2. Την αναερόβια γυμναστική, προσφέροντας σύντομες, έντονες εκρήξεις κατά τη διάρκεια ενός πόντου που ακολουθείται από ανάπαυση, η οποία βοηθά τους μυς να χρησιμοποιούν το οξυγόνο αποτελεσματικότερα. 

3. Τη δυνατότητα να επιταχύνεται, τα σπριντ, τα άλματα και lunging γρήγορα. 

4. Το εκρηκτικό πρώτο βήμα από θέση αναμονής, γρήγορο χρόνο αντίδρασης και έκρηξη σε δράση. 

5. Την ταχύτητα μέσα από μια σειρά δεξιά-αριστερά και πάνω και πίσω σπριντ για να κυνηγήσουμε την μπάλα. 

6. Την δύναμη στα πόδια μέσα από εκατοντάδες ξεκινήματα και σταματήματα για να φτάσουμε στην μπάλα. 

7. Το γενικό συντονισμό του σώματος δεδομένου ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε θέση και στη συνέχεια να προσαρμόσουμε το πάνω μέρος του σώματος μας (κορμό) για να χτυπήσει την μπάλα με επιτυχία. 

8. Τον κινητικό έλεγχο μέσα από την κίνηση και το χτύπημα της μπάλα-ικανότητες που απαιτούν τον έλεγχο των μεγάλων μυϊκών ομάδων σας. 

9. Την ακριβής κίνηση, λόγω της χρήση χτυπημάτων αφής, όπως το γωνιακό βολέ, drop shots και lobs. 

10. Την ευκινησία με τον καταναγκασμό σας για να αλλάξετε κατεύθυνση έως και πέντε φορές σε 10 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια ενός τυπικού πόντου. 

11. Την δυναμική ισορροπία ανάμεσα σε εκατοντάδες ξεκινά, σταματά, αλλαγές κατεύθυνσης και το χτύπημα στο τρέξιμο. 

12. cross-training μέσω ενός σωματικά απαιτητικού αθλήματος, που είναι διασκεδαστικό για τους αθλητές που ειδικεύονται σε άλλα αθλήματα. 

13. Την αντοχή των οστών και την πυκνότητα των οστών στους νέους παίκτες, αλλά βοηθά και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης σε παλαιότερους παίκτες. 

14. Το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο προωθεί τη γενική υγεία, τη φυσική κατάσταση και την αντοχή μας σε ασθένειες. 

15. Τις διατροφικές μας συνήθειες με την κατανάλωση κατάλληλων τροφών πριν από τον αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει σωστή παραγωγή ενέργειας αλλά και μετά από τον αγώνα για την σωστή αποκατάσταση. 

16. Τον συντονισμό χεριών-ματιών, γιατί κρίνουμε συνεχώς το χρονικό διάστημα μεταξύ της μπάλας και της ρακέτας καθώς και το κατάλληλο σημείο επαφής. 

17. Την ευελιξία λόγω του συνεχούς τεντώματος και των ελιγμών που πραγματοποιούμε για να επιστρέψουμε την μπάλα στον αντίπαλό μας. 

Πνευματικοί λόγοι για να παίξεις τένις 
Το τένις βοηθάει: 
18. Να αναπτυχθεί μια εργασιακή ηθική, επειδή η βελτίωση μέσω μαθημάτων ή πρακτικής εξάσκησης ενισχύει την αξία της σκληρής δουλειάς. 

19. Να αναπτύξετε την πειθαρχία σας, αφού θα μάθετε να δουλεύετε με τις ικανότητές σας στην προπόνηση και μετά θα πρέπει με αυτές να ελέγξετε το ρυθμό του παιχνιδιού στον αγώνα. 

20. Να διαχειρίζεστε τα λάθη σας, με το να μάθετε να παίζεται στο μέτρο των δυνατοτήτων σας, και να συνειδητοποιήσουμε ότι η διαχείριση και ελαχιστοποίηση των λαθών στο τένις ή την ζωή είναι κρίσιμη. 

21. Να μάθετε να ανταγωνίζεστε ένας εναντίον ενός, ικανότητα που σας εκπαιδεύει για έναν άκρως ανταγωνιστικό κόσμο. 

22. Υπευθυνότητα για την άσκηση των δεξιοτήτων σας και τον έλεγχο του εξοπλισμού σας πριν από έναν αγώνα, καθώς επίσης και το οτι θα πρέπει κάνετε ακριβείς «κλήσεις» γραμμής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για το αν η μπάλα ήταν μέσα ή έξω. 

23. Να διαχειρίζεστε τις αντιξοότητες (π.χ. άνεμος, ήλιος) και να εξακολουθείτε να είστε σε θέση να αγωνισθείτε με επιμονή. 

24. Να ελέγχεται αποτελεσματικά το άγχος, διότι η σωματική, ψυχική και συναισθηματική πίεση του τένις θα σας αναγκάσει να αυξήσετε την ικανότητά σας για την αντιμετώπιση του άγχους. 

25. Να μάθετε πώς να ανακτήσετε την ηρεμίας σας μετά από ένα πόντο γεμάτο στρες ώστε να είσαστε έτοιμοι για τον επόμενο, το οποίο είναι παρόμοιο με το άγχος και τους κύκλους ανάκαμψης στη ζωή. 

26. Να σχεδιάσετε και να εφαρμόστε στρατηγικές, προβλέψτε τις κινήσεις του αντιπάλου σας και εκτελέστε το σχέδιο αντεπίθεσης σας. 

27. Να μάθετε να επιλύετε προβλήματα καθώς το τένις είναι ένα άθλημα που βασίζεται σε γωνίες, γεωμετρία και στη φυσική. 

28. Να αναπτύξετε συγκεκριμένες συνήθειες πριν το σέρβις ή την επιστροφή για τον έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού σας. Δεξιότητες μπορούν να μεταφερθούν σε εξετάσεις, τη διεξαγωγή μιας σύσκεψης ή μιας σημαντικής παρουσίασης πωλήσεων. 

29. Να μάθετε το ευ αγωνίζεσαι μιας και το τένις μας διδάσκει να ανταγωνιζόμαστε ισότιμα με τους αντιπάλους. 

30. Να μάθετε να κερδίζετε και να χάνετε ευγενικά και με τιμή. Οι έντονοι πανηγυρισμοί μετά από μια νίκη ή οι δικαιολογίες μετά από μια απώλεια δεν λειτουργούν ούτε στο τένις ούτε στη ζωή. 

31. Να μάθετε την ομαδική δουλειά μέσα από το διπλό. Το διπλό εξαρτάται από εσάς και την ικανότητα του συντρόφου σας να επικοινωνείτε και να παίξετε ως μια συνεκτική μονάδα. 

32. Να αναπτύξετε τις κοινωνικές δεξιότητες μέσω της αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας πριν από έναν αγώνα, ενώ αλλάζετε πλευρές στο γήπεδο, ακόμη και μετά το τέλος του παιχνιδιού. 

33. να διασκεδάζετε – γιατί τα υγιή συναισθήματα της απόλαυσης, της ανταγωνιστικότητας και τη σωματική πρόκληση είναι εγγενείς στον αθλητισμό. 

Περίληψη και λόγος Νο. 34 

Είναι να απορεί κανείς που οι επιστήμονες και οι γιατροί σε όλο τον κόσμο θεωρούν το τένις ως την πιο υγιεινή δραστηριότητα στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε; 

Ενώ άλλα αθλήματα μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία και μερικά μπορούν να προωθήσουν την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη, κανένα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με το τένις στην παροχή συνολικής σωματικής, διανοητικής και συναισθηματικής υγείας σε αυτούς που παίζουν. 

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα καθιστούν τένις το ιδανικό άθλημα για τα παιδιά, ώστε να το μάθουν από μικρή ηλικία. Ποιος γονέας δεν θα ήθελε τα παιδιά του να έχουν τα πλεονεκτήματα αυτά όσο μεγαλώνουν; Και, δεν είναι ποτέ πολύ αργά για τους ενήλικες όλων των ηλικιών να ξεκινήσουν με το παιχνίδι του τένις. 

Το ανθρώπινο σύστημα μπορεί να εκπαιδευτεί και να βελτιωθεί σε κάθε στάδιο της ζωής. Το κλειδί είναι να αρχίσετε να παίζετε τώρα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη αυτά σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας. 

Και αυτό μας φέρνει στο Νο 34: Το τένις είναι πραγματικά το άθλημα για μια ζωή! Η απόδειξη είναι στο ίδιο το παιχνίδι. 
 


Σχόλια