«Οι Τράγκες τι σημαίνουν»

Από το e-tetradio.gr /Του Νίκου Μωραϊτη

Άκουσα Γιώργο Τράγκα ένα πρωί, στον «Real 97.8». Το ξέρω, δεν είναι για να πεις «συγχαρητήρια», αλλά μπόρεσα και έβγαλα μερικά χρήσιμα συμπεράσματα.
Τον άκουσα να μιλάει για το «μεγάλο άνοιγμα Σαμαρά σε όλα τα δεξιά στελέχη», να λέει ότι «ο άλλος πόλος είναι το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ» και τον έκλεισα (ε, καιρός ήταν) όταν είπε την ατάκα: «Όλους τους παίρνει ο Αλέξης. Και Χρυσαυγίτες παίρνει κατευθείαν». Και επανέλαβε τη συγκεκριμένη αήθη φράση τέσσερις - πέντε φορές ώστε να εμπεδωθεί στους πολυάριθμους ακροατές του (κοίτα ποιος μιλάει για Χρυσαυγίτες, αυτός που τους έκανε αφιερώματα χωρίς αντίλογο σε τηλεοπτικές εκπομπές του).

Στην Ελλάδα των Μνημονίων και της σύγχυσης, ο Γιώργος Τράγκας έχει καταφέρει να επιβληθεί ως η αντιμνημονιακή ναυαρχίδα. Με τα τσιτάτα του περί γερμανικής κατοχής και άλλα εξόχως διεγερτικά για το κοινό του, ο δημοσιογράφος υποδύεται τον αιχμάλωτο πατριώτη με επιτυχία. Δική μου γνώμη είναι ότι ο συγκεκριμένος είναι τόσο επικίνδυνος όσο και ο πλέον μνημονιακός τηλεδημοσιογράφος σε διατεταγμένη υπηρεσία (αποφασίστε εσείς ποιος είναι αυτός - υποψήφιοι υπάρχουν πολλοί).

Ο Γιώργος Τράγκας γνωρίζει καλά το παιχνίδι και της πολιτικής και των ΜΜΕ. Με τον επιτηδευμένα θεατρικό, στομφώδη και λαϊκίστικο τρόπο του, σε κάνει να νομίζεις ότι συμμετέχεις περίπου σε αντιμνημονιακό συλλαλητήριο ακούγοντάς τον. Τώρα όμως που πλησιάζουν οι εκλογές, οι τόνοι πέφτουν, οι ίσες αποστάσεις τηρούνται, η «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» επιστρέφει, η λάσπη στο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει στον ανεμιστήρα και ο φόβος του ΠΑΣΟΚ «που τώρα λέγεται ΣΥΡΙΖΑ» επιστρέφει. Οι ακροδεξιές κορώνες δεν λείπουν (ξεφεύγει η αλήθεια, όσο και αν θέλεις να την κρύψεις), αλλά ο έμπειρος δημοσιογράφος τις μαζεύει γρήγορα, εντέχνως.

Τώρα θα το κατάλαβες οι Τράγκες τι σημαίνουν. Ένα καθημερινό άνοιγμα στο καπάκι της κατσαρόλας είναι, να φεύγει ο ατμός, να ξεθυμαίνει ο δεξιός ψηφοφόρος, ώστε να πάει ξεθυμωμένος στην κάλπη να ψηφίσει τη «μεγάλη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλήηηηηη» - με τραβηγμένο το ήτα, όπως μοναδικά ξέρει ο αυτοδίδακτος ηθοποιός των ερτζιανών να το προφέρει.

Σχόλια