Αυτός είναι ο πιο μοναχικός άνθρωπος του κόσμου -Ζει σε έναν βράχο στο τέρμα του πουθενά

Από το iefimerida.gr 
Καλές οι ήρεμες διακοπές, αλλά υπάρχουν και οι μόνιμες διακοπές για τους ερημίτες. Οι ήσυχες ημέρες στο νησί Rockall είναι τόσο ήσυχες που μόνο ένας άνθρωπος θα μπορούσε να αντέξει εκεί. Κι όμως, υπάρχει ένας τέτοιος: ο πιο μοναχικός άνθρωπος στον κόσμο.


Πρόκειται για τον 39χρονο Νικ Χάνκοκ που για χάρη της φιλανθρωπικής δράση του θέλει να σπάσει το ρεκόρ παραμονής στο συγκεκριμένο νησί, ανήκει στη Σκωτία αλλά είναι πολύ μακριά από αυτήν, έτσι ώστε να λάβει το ποσό 10.000 λιρών. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να μείνει στο συγκεκριμένο νησί για 40 ημέρες. Αν και η λέξη νησί είναι μάλλον αδόκιμη για το συγκεκριμένο μέρος, καθώς πρόκειται για έναν βράχο ή ακόμα σωστότερα για ένα ανενεργό ηφαίστειο στο τέρμα του πουθενά.

 
Ο Νικ Χάνκοκ

Αυτή τη στιγμή έχει αντέξει τριάντα ημέρες, με δυσκολίες και στερήσεις και συνεχίζει τον... αγώνα του. Οι άνεμοι και τα κύματα τον... δέρνουν καθημερινά, με αποτέλεσμα -όπως παραδέχεται- να φοβάται ακόμα και για τη ζωή του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μια ισχυρή καταιγίδα παρέσυρε σημαντικό μέρος των προμηθειών του (φαγητά, αλλά και τα γκαζάκια που ζέσταινε τα γεύματά του).

Η αρχική του επιδίωξη ήταν να μείνει 60 ημέρες στο νησί, αλλά λόγω όλων αυτών των προβλημάτων παλεύει να κρατηθεί για 45 ημέρες. Και πάλι με μέγιστη δυσκολία. Η καθημερινότητά του είναι δύσκολη, καθώς χρειάζεται να είναι πάντα δεμένος με λουρί για να μην πέσει στη θάλασσα. Το νησί, επειδή ακριβώς είναι ένας βράχος, είναι δύσβατο και σίγουρα όχι το κατάλληλο μέρος για έναν άνθρωπο.
 
 

Καθημερινά ξυπνάει γύρω στις 8.30-9 το πρωί, τηλεφωνεί μέσω δορυφορικού τηλεφώνου στους οικείους του που τους ενημερώνει ότι είναι καλά, παίρνει ελαφρύ πρωινό. Γύρω στις 2 μ.μ. τρώει για μεσημεριανό και γύρω στις 7 μ.μ. το βραδινό. Όταν ο καιρός το επιτρέπει βγαίνει από τη... φωλιά του, αλλιώς ούτε που το σκέφτεται.

Αυτή τη στιγμή (05.07.2014 16:53 iefimerida.gr) έχει μαζέψει τα μισά χρήματα που χρειάζεται για να συνεχίσει τη φιλανθρωπική του δράση. Προερχόμενος από οικογένεια στρατιωτικών ο Νικ Χάνκοκ, σημειώνει πως ποτέ δεν ήταν άνθρωπος της περιπέτειας, αλλά αυτή τη φορά αποφάσισε να τεστάρει τον εαυτό του και να δοκιμάσει τα όριά του.


Σχόλια