Hardrock Hundred Endurance Run: Ένας ακόμα θρίαμβος του Κίλιαν

Από το runnermagazine.gr
Οι περιπέτεις του Κίλιαν Ζορνέτ θα μπορούσαν να γίνουν παραμύθι καθώς ο νεαρός μάγος του βουνών κατακτά τις κορυφές του κόσμου τη μία μετά την άλλη. Αυτή τη φορά στο διάβα του βρέθηκε ο αγώνας Hardrock Hundred Endurance Run, ένας αγώνας απόστασης 100,5 μιλίων (161,7 χλμ.) και 10.000 μ. υψομετρικής (!) στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Ο Κίλιαν όχι μόνο κέρδισε τον αγώνα αλλά συνέτρψιψε και το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Κάιλ Σκαγκς από το 2008 για 40 ολόκληρα λεπτα.

Ο 26χρονος Καταλανός κάλυψε την απόσταση σε 22:41:33 εντυπωσιάζοντας τους διοργανωτές αλλά και τους φίλους του αγώνα που πραγματοποιείται στη μνήμη των μεταλλορύχων που ζούσαν και εργάζονταν στην περιοχή, οι οποίοι μάλιστα χάραξαν και τα περισσότερα μονοπάτια του αγώνα. Μάλιστα ο Σκοτ Τζούρεκ νικητής του αγώνα το 2005 δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Κίλιαν έτρεξε τόσο γρήγορα σε δύσκολα βουνά όπως αυτά του Κολοράντο στα οποία μάλιστα δεν είχε ξανατρέξει ποτέ.

Το όριο των συμμετοχών είναι 140 δρομείς ενώ για να μπορεσει κανείς να λάβει μέρος θα πρέπει να έχει αρκετά πλούσιο βιογραφικό στα βουνά με πολλές συμμετοχές σε σημαντικούς αγώνες.

Αμερικάνικο όνειρο
Με αυτόν τον τρόπο ο Κίλιαν συνέχισε ένα σερί νικών και ρεκόρ που έχει ξεκινήσει επί αμερικανικού εδάφους με τη νίκη του πέρυσι στο Pikes Peak Marathon και πάλι στην πολιτεία του Κολοράντο, την επικράτηση του σε έναν άλλο ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα τον Western States 100 στην Καλιφόρνια (περισσότερα για αυτόν τον αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ) ενώ το 2009 έκανε ένα ακόμα ρεκόρ τρέχοντας στη λίμνη Ταχόε σε χρόνο ρεκόρ 38 ωρών.

Η συνέχεια βέβαια για τον 26χρονο Κίλιαν είναι ιδιαίτερα πλούσια αφού στο πλαίσιο του πρότζεκτ του "Οι κορυφές της ζωής μου" θα ανέβει μέσα στη χρονιά στο όρος Ελμπρους στη Ρωσία αλλά και στο Ακονκάουα της Αργεντινής που είναι και το υψηλότερο βουνό του νοτίου ημισφαιρίου με κορυφή στα 6.962 μ. Το πρότζεκτ του θα ολοκληρωθεί το 2015 με την ανάβαση του Έβερεστ. 
 
Δείτε ένα βίντεο του αγώνα
 
 

Σχόλια