5 πόλεις βυθισμένες στον ωκεανό

Από το thesspress.gr
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλοι έχουμε ακούσει για το μύθο της χαμένης Ατλαντίδας, μιας πόλης βυθισμένη στον ωκεανό. Όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να μην καταφέραμε να την ανακαλύψουμε αλλά βρήκαμε άλλες υποβρύχιες πόλεις.

1. Port Royal, Jamaica
Διαβόητη για την πειρατική της δραστηριότητα, τις πόρνες, το αλκοόλ και τα μεταμεσονύκτια πάρτυ το Port Royal άποτελούσε κάποτε την πιο "αμαρτωλή" πόλη στον κόσμο.

Αυτό ίσχυε μέχρι τον Ιούνιο του 1692 όπου ένας σεισμός ύψους 7,5 ρίχτερ βύθισε την πόλη η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου 40 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.


2.Οι πυραμίδες ης Yonaguni-Jima, Ιαπωνία
Ακόμα και σήμερα οι ειδικοί διαφωνούν για το αν πρόκειται για ένα μνημείο το οποίο βυθίστηκε με φυσικό τρόπο ή όχι. Αν και υπάρχουν στοιχεία τα οποία υποστηρίζουν τη φυσική θεωρία είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς.

Η πυραμίδα υψώνεται περίπου στα 250 μέτρα από τον πυθμένα της θάλασσας και αποτελεί ένα σταθερό δέλεαρ για τους δύτες.


3. Dwarka, Κόλπος Cambay, Ινδία
Η αρχαία πόλη του Κρίσνα που κάποτε πιστεύοταν ότι αποτελούσε απλά έναν μύθο, ΄ζωντάνεψε ξανά όταν το 2000 ανακαλύφθηκαν τα ερείπια της.

Η ισορία θέλει την πόλη να αποτελείται απο 70.000 παλάτια κατασκαυασμένα από χρυσό, ασήμι και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Η πόλη ευημερούσε μέχρι το θάνατο του Κρίσνα όπου και υποτίθεται ότι βυθίστηκε. 

Τα ερείπια βρίσκονται 131 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.


4. Lion City of Quiandao Lake, Κίνα
Θεωρείται ως η πιο εντυπωσιακή υποβρύχια πόλη στον κόσμο. Χτισμένη κατά τη δυναστεία των Χαν έχει έκταση περίπου ίση με 62 γήπεδα ποδοσφαίρου ενώ βρίσκεται 85-130 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Κίνα.


5. Το παλάτι της Κλεοπάτρας, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος
Ακριβώς έξω από τις ακτές της Αλεξάνδρειας πιστεύεται ότι υπάρχει το παλάτι της Κλεοπάτρας. Υπάρχει η θεωρία πως τα ερείπια βρέθηκαν στη θάλασσα μετά από κάποιον σεισμό. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι εκτός από τα βασιλικά διαμερίσματα έχουν βρει και το ναό της Ίσιδος καθώς και τον τάφο της Κλεοπάτρας. 


Σχόλια