Θεσ/νίκη: Συλλαλητήριο συμπαράστασης για τον Παλαιστινιακό λαό την Πέμπτη 24.07

Από το newsit.gr
Συλλαλητήριο συμπαράστασης προς τον Παλαιστινιακό λαό διοργανώνεται την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8:30 το βράδυ, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Το συλλαλητήριο, όπως και την πορεία που θα ακολουθήσει σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, διοργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).
"Δεκατέσσερις μέρες από την άγρια επίθεση και έχουμε πάνω από 550 νεκρούς, εκ των οποίων 150 παιδιά, ενώ τα υπόλοιπα θύματα είναι γυναίκες και άμαχος πληθυσμός. Οι πρόσφυγες μέσα στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 100.000, ενώ έχουν βομβαρδιστεί μέχρι και νοσοκομεία", δήλωσε στη συνέντευξη ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, Ασσόκι Σέντκι.

Την ομόφωνη καταδίκη τους για τις εχθροπραξίες εξέφρασαν και οι υπόλοιποι φορείς. "Η επίθεση είναι σφοδρότατη και ξεπερνά τα χαρακτηριστικά του πολέμου. Πρόκειται για γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης", ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Η Κεντρική Μακεδονία υπέρ του Παλαιστινιακού λαού
Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, υποστήριξε πως το σύνολο της Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας ταυτίζεται ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, ενώ ανέφερε πως γίνεται μια προεργασία από τους δήμους για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Γιάννης Βοϊτσίδης, έκανε λόγο για "πολεμικό παραλογισμό", ενώ ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, μίλησε για "πολεμική σύρραξη χωρίς αρχή και τέλος".

Σχόλια