Δείτε πού και από ποιούς κατασκευάστηκε η επίσημη μπάλα του Μουντιάλ

Από το thesspress.gr
Brazuca είναι το όνομα της επίσημης μπάλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου που πραγματοποιείται αυτόν τον καιρό στη Βραζιλία και καλύπτεται από όλα τα ΜΜΕ. Η πληροφορία αυτή ίσως σας είναι γνωστή. Αυτό που δεν είναι γνωστό όμως είναι πού και από ποιούς κατασκευάστηκε η μπάλα αυτή.

Η διάσημη μπάλα του Μουντιάλ λοιπόν έχει φτιαχτεί από τα χέρια γυναικών στο Πακιστάν. Για τη δεύτερη σε μουσουλμανικό πληθυσμό χώρα, το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή.

Η Brazuca λοιπόν κατασκευάστηκε στην πόλη Sialkot του Πακιστάν από την εταιρεία Forward Sports με την οποία υπέγραψε σύμβαση η Adidas. Στην πραγματικότητα δεν είναι η πρώτη φορά που μπάλες μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων παράγονται στο Πακιστάν. Οι μπάλες του Μουντιάλ του 1982 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 κατασκευάστηκαν επίσης στη Sialkot.

Το εργοστάσιο της Forward Sports απασχολεί 3.000 άτομα και είναι ένα από τα λίγα εργοστάσια του Πακιστάν που προσφέρει δουλειά και σε γυναίκες. Μάλιστα, στη γραμμή παραγωγής της Brazuca, το 90% είναι γυναίκες και φυσικά δεν έχουν ιδέα ποιός είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Νεϊμάρ.

Ο κατώτατος μισθός του Πακιστάν είναι 10.000 ρουπίες το μήνα, δηλαδή λίγο πάνω από 100 ευρώ. Η τιμή πώλησης της Brazuca στη λιανική ανέρχεται στα 160 ευρώ.
 
 

Σχόλια