Μη νυστάζεις! Τα 6 οφέλη του να είσαι πρωινός αθλητικός τύπος


Από το fitnesspulse.gr
Θέλεις να γυμναστείς αλλά δεν βρίσκεις χρόνο; Η αλήθεια είναι ότι με το τρέξιμο της καθημερινότητας δεν θέλει και πολύ για να βάλεις τη γυμναστική σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, η προπόνηση το πρωί αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο για να ξεκινήσεις την ημέρα σου και κρύβει πολλά οφέλη, εκτός του να σε διατηρεί σε φόρμα.

1. Καλύτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα
Έρευνες δείχνουν ότι όσοι αθλούνται το πρωί, είναι πιο συνεπείς από αυτούς που γυμνάζονται πιο αργά μέσα στην ημέρα. Το σώμα μας αγαπάει τη ρουτίνα. Αν αναγκάσεις το σώμα σου να σηκωθεί μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, θα σε ευγνωμονεί και θα ξεπληρώσει κάνοντάς σε να νιώθεις ξεκούραστη κι έτοιμη για την υπόλοιπη μέρα.

2. Λιγότερες ακυρώσεις
Πόσες φορές είχες σχεδιάσει να πας γυμναστήριο ώσπου προέκυψε κάτι καλύτερο ή ένιωθες πολύ κουρασμένη; Με το να σηκώνεσαι πιο νωρίς για γυμναστική, δεν θα χάνεις τις υπόλοιπες δραστηριότητες που θέλεις να κάνεις μέσα στην ημέρα και έχεις λιγότερες πιθανότητες να την ακυρώσεις λόγω κούρασης.

3. Βελτιωμένη παραγωγικότητα
Η άσκηση αυξάνει την παραγωγικότητα και απελευθερώνει ενδορφίνες. Δεν θα νιώθεις νύστα και θα έχεις περισσότερη ενέργεια για να αντιμετωπίσεις την ημέρα. Η γυμναστική μπορεί να αυξήσει την πνευματική σου διαύγεια από 4 έως 10 ώρες μετά την άσκηση.

4. Ενισχυμένος μεταβολισμός
Τα οφέλη της άσκησης παραμένουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρησιμοποίησε αυτό το όφελος κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν τρως αντί για όταν κοιμάσαι. Κρατώντας το μεταβολισμό σου αυξημένο, θα κάψεις περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα.

5. Καλύτερος ύπνος
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες και οι άντρες που ξυπνούν νωρίς το πρωί για να γυμναστούν, κοιμούνται καλύτερα από αυτούς που γυμνάζονται το βράδυ. Δεδομένου ότι η άσκηση διεγείρει το σώμα, όταν γίνεται βράδυ είναι πιο δύσκολο να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς πιο ήσυχα.



Σχόλια