49χρονος δρομέας θα τρέξει σε τρεις διαδοχικούς Μαραθωνίους: «Πέταξα τα φάρμακα, έκοψα το τσιγάρο και τρέχω με την καρδιά μου»

Από το atgm.gr
Μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις δρομέων που θα πάρουν μέρος στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είναι εκείνη του 49χρονου Δημήτρη Κασκούτη, ενός ανθρώπου που πρόσφατα έκοψε το κάπνισμα και σκοπεύει να τρέξει σε τρεις διαδοχικούς Μαραθωνίους μέσα σε συνολικό διάστημα μόλις δύο εβδομάδων. Επιδίωξή του, να στείλει μήνυμα ζωής και να δείξει πόσο καλύτερη είναι η ζωή χωρίς τσιγάρο.


«Μέχρι τα 46 μου χρόνια, δεν περπατούσα ούτε 100 μέτρα, ζύγιζα 30 κιλά παραπάνω και κάπνιζα 4 πακέτα την ημέρα. Μετά ασχολήθηκα με την ορειβασία και σύντομα πέρασα στο τρέξιμο. Είδα μεγάλη βελτίωση στην υγεία μου, σταδιακά περιόρισα το τσιγάρο και μάλιστα έπαψα να παίρνω χάπια για την αρθρίτιδα που με ταλαιπωρεί. Πέταξα τα φάρμακα, δεν τα χρειάζομαι πια», εξηγεί ο Καλαματιανός δρομέας, που αποτελεί μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Και συνεχίζει:

«Όταν είδα ότι φέτος θα γίνουν τρεις διαδοχικοί Μαραθώνιοι, στις 23 Μαρτίου στο Ναύπλιο στις 30 Μαρτίου στη Μεσσήνη και στις 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, το είδα ως ένα δυνατό κίνητρο για να κόψω εντελώς το κάπνισμα και να καταφέρω να τρέξω και στους τρεις. Μαζί μου θα το προσπαθήσουν και οι δύο φίλοι μου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος και Εμιλιάνο Κάνο. Δεν θα είναι εύκολο να τερματίσω και στους τρεις, αλλά έχω θετική ψυχολογία και αυτό είναι το παν. Έχω τρέξει ακόμα και 100 χιλιόμετρα μέσα σε μια εβδομάδα, έχω φυσικά υποβληθεί και σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και επιπλέον αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ, τώρα που δεν έχω το βραχνά του τσιγάρου».

Ο κ. Κασκούτης, ο οποίος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», εύχεται να τον μιμηθούν πολλοί και να στραφούν στους δρόμους υγείας: «Σκοπός μου είναι η ενίσχυση του αγώνα κατά του τσιγάρου. Η διακοπή του καπνίσματος βελτιώνει την υγεία, τις κοινωνικές συναναστροφές και φυσικά την ποιότητα ζωής. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ‘κόψε το κάπνισμα και τρέξε με την καρδιά σου’! Επιθυμία μου, να γίνουμε περισσότεροι οι πρώην καπνιστές, που θα αφήσουν πίσω τους αυτή τη βλαβερή συνήθεια και θα νιώθουν ανίκητοι για πάντα».

Καταλήγοντας, ο 49χρονος Καλαματιανός δρομέας υγείας τονίζει: «Θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχω στον Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ και θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Οργανωτική Επιτροπή για την πρωτοβουλία της να καλύψει το κόστος συμμετοχής για εμένα και τους δύο φίλους μου. Επίσης, θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, του οποίου είμαι μέλος. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς. Όλοι μαζί, ας δώσουμε ραντεβού στην Πέλλα και στη Θεσσαλονίκη, για τη ζωή»!

Σχόλια