Συνέντευξη Αλέξανδρος Παπανικολάου - Έμιλυ Γιαννούκου (14.03.2008 - 88μισό)

Το 2008 ήμουν στον 88μισό, τότε κάναμε μια συνέντευξη με τους Έμιλυ Γιαννούκου & Αλέξανδρο Παπανικολάου με αφορμή την συμμετοχή τους στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την ταινία ''Ανάδυση''. 

Δυο λόγια για την Ανάδυση

Ο Άλεξ είναι είκοσι πέντε χρονών. Είναι τετραπληγικός ύστερα από ένα ατύχημα που είχε στη θάλασσα πριν από τέσσερα χρόνια. Από τότε κολυμπά για να μπορέσει να έρθει σε ισορροπία με τον εαυτό του. Για να μετατρέψει την αναπηρία του σε ευκαιρία, λαμβάνει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Στο κολυμβητήριο, η Μαρία τον προπονεί σκληρά πρωί και βράδυ. 'Έχει αγωνία και συγκινείται εύκολα όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες, θέλει όμως να πιστέψει σε ένα μετάλλιο. Ο Άλεξ, πιο συγκρατημένος, είναι ρεαλιστής. Η οικογένεια αλλά και οι φίλοι του είναι πάντα στο πλάι του, τον βοηθάνε και τον στηρίζουν. Θα καταφέρει να κατακτήσει το μετάλλιο που όλοι περιμένουν;... 2007 / 67 λεπτά




Με αφορμή την νέα τους δουλειά ''Στο Νήμα - Hope On The Line'' και την συμμετοχή τους στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα θυμήθηκα την τότε κουβέντα, την μεταφέρω όπως ακριβώς έγινε.


                                                              Καλή ακρόαση

Σχόλια