Ψυχολογικό τεστ με γυμνά σώματα

Από το newsbeast.gr
Τη δική του εκδοχή του τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach δημιούργησε γάλλος φωτογράφος Γυμνά σώματα ανδρών και γυναικών συνδυάζονται με τρόπο μοναδικό από το γάλλο φωτογράφο Olivier Valsecchi στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου project.

Ο βραβευμένος το 2012 καλλιτέχνης αποφάσισε να συνθέσει σώματα ώστε να δημιουργήσει εικόνες που παραπέμπουν στα τεστ κηλίδων μελάνης Rorschach.

Τα συγκεκριμένα τεστ είναι μια μέθοδος διάγνωσης που χρησιμοποιούν οι ψυχολόγοι προκειμένου να εξετάσουν και να αξιολογήσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τη συναισθηματική λειτουργία των ασθενών τους. Το τεστ βασίζεται στις απαντήσεις που δίνει ο ασθενής κοιτώντας αφηρημένα πάτερν μελάνης, όπως το παρακάτω:


«Φαντάστηκα κάποιο είδος παραστατικών μονομαχιών και ενστικτωδώς έριξα μια ματιά στο τεστ Rorschach», εξηγεί ο Olivier Valsecchi, μιλώντας στο theverge.com. «Ταίριαζε απόλυτα στο σχέδιό μου. Βλέπω πολλά ανθρώπινα σώματα σε αυτά και αποφάσισα να κάνω τη δική μου φωτογραφική λήψη».

Παρά την φαινομενική επεξεργασία, ο Γάλλος ξεκαθαρίζει ότι για καμία εικόνα δεν χρησιμοποιήθηκε το Photoshop. «Τα πάντα φωτογραφήθηκαν ζωντανά. Αυτό ήταν η πραγματική performance, και ένας εφιάλτης ταυτόχρονα». Αντίθετα, όπως εξήγησε για την ολοκλήρωση κάθε εικόνας απαιτήθηκαν τουλάχιστον 3 ώρες.

Δείτε τις φωτογραφίες καθώς και ένα βίντεο από τη διαδικασία δημιουργίας των εικόνων…










Σχόλια