Πρωτοχρονιά 2014 – Action is the Message

Από το olympus-climbing.gr / Του Μιχάλη Στύλλα
Οι ορειβατικές δραστηριότητες στον Όλυμπο παρόλα τα σημάδια γήρανσης μιας και οδεύουν προς τα 101 γενέθλια τους, συνεχίζουν να δείχνουν έντονα σημεία ζωής. Τις ημέρες των εορτών το Οροπέδιο των Μουσών είχε για άλλη μια φορά την τιμητική του με μπόλικη ορειβατική, αναρριχητική, χιονοδρομική αλλά και κινηματογραφική δράση.
 

Μετά το παραδοσιακό πλέον ξεπάγωμα του καταφυγίου Χρήστος Κάκκαλος ξεκίνησαν οι πρώτες αναβάσεις στον Μύτικα οι οποίες τις ημέρες των εορτών ξεπέρασαν τις 50 αφού το τριήμερο των Φώτων άνοιξε και το καταφύγιο του ΣΕΟ με το όλο σκηνικό να θυμίζει καλοκαιρινές εικόνες σε λευκό φόντο. Στις ημέρες που ακολούθησαν εκτός των αναβάσεων στο Στεφάνι πραγματοποιήθηκαν και η τέταρτη χειμερινή επανάληψη της διαδρομής Schwab – Aglliardi (200m, M4/M4+) στην ανατολική ορθοπλαγιά του Στεφανιού [1] από τους Ασημακόπουλο – Ζέκη και Βουτηρόπουλο – Σωτηρίου, ενώ την επομένη κιόλας ημέρα οι ‘όπουλοι’ (Ασημακόπουλος, Βουτηρόπουλος και Κωνσταντακόπουλος) σκαρφάλωσαν μία χειμερινή παραλλαγή [2], της καλοκαιρινής διαδρομής ‘Μιχαηλίδη – Ζολώτα – Καραπατάκη’ αριστερά του κεντρικού πυλώνα του Στεφανιού (220m, Μ5). Την ίδια μέρα η παρέα της Κομοτηνής επανέλαβε την Ανατολική κόψη του Στεφανιού (IV, 300m), ενώ ο film director Constantine Papanikolaou (CP) πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή κατάβαση 700 μέτρων μέσης κλίσης 35ο, ξεκινώντας από την τριγωνική ορθοπλαγιά που βρίσκεται κάτω από το Στεφάνι [4]. Εκτός από τις όμορφες στροφές στο δύσκολο χιόνι και τα αγριόγιδα που βρισκόταν κρυμμένα στα ρόμπολα η κάμερα του CP κατέγραψε πολύ καθαρά βήματα αρκούδας, γεγονός τρομακτικό μεν αλλά ευχάριστο δε. 
 

Η αδιάκοπη κινηματογραφική δράση της κάμερας του CP προέρχεται από το γεγονός της δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ που αφορά την επίσκεψη του ίδιου στην Ελλάδα για να εξερευνήσει τις ρίζες του και τα βουνά της χώρας μας (https://www.facebook.com/Constantine.Papanicolaou). Για το λόγω αυτό πάγωσε την κάμερα του δανείζοντας κάποιες ωραίες εικόνες από μία ωραία χειμερινή εβδομάδα.

Καλή Χρονιά σε Όλους
ΜΣ 
 
 

Σχόλια