Κειμήλια του Υπεραθλητή Μαραθωνοδρόμου Θεοδωρακάκου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου


Από το facebook
Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 στο πλαίσιο Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου πραγματοποιήθηκε τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Αθλητικών Κειμηλίων του Πανελληνιονίκη Υπεραθλητή Δημήτρη Θεοδωρακάκου για μόνιμη έκθεση τους στο Μουσείο.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος είναι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες Μαραθωνοδρόμους . Έχει κατακτήσει δύο φορές το Πρωτάθλημα Ελλάδος στον Μαραθώνιο το 2009 και το 2011. Στις 18 Μαίου 2013 στην Κίνα κατέκτησε την 1η θέση στο δυσκολότερο ίσως Μαραθώνιο δρόμο μήκους 42.195 μέτρων κατά μήκος του Σινικού Τείχους. Στον αγώνα πήραν μέρος 2.600 αθλητές από όλο τον κόσμο σε μία διαδρομή που περιλαμβάνει 5.164 σκαλιά. 

                              

Το Σεπτέμβρη του 2013 ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος δόξασε τα Ελληνικά Χρώματα κερδίζοντας τον αγώνα Gore-Tex Transalpine Run έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά και συναρπαστικό αγώνα που τρέχετε από ομάδες των δύο ατόμων. Οι δρομείς καλούνται να καλύψουν μαζί περισσότερα από 250 χλμ. και 15.500 μ. υψομετρικής σε 8 μέρες και να περάσουν από 8 διαφορετικούς σταθμούς στις Άλπεις, περνώντας από 4 χώρες. 

Ο Θεοδωρακάκος και το έτερο ήμισυ του Αμερικανός Κάμερον Κλέιτον, τερμάτισαν άνετα πρώτοι και στο 8ο και τελευταίο ετάπ, ένώ 4.000 θεατές τους αποθέωναν καθώς διένυαν τα τελευταία 400 μέτρα του αγώνα. 

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Ιορδάνης Λουίζος και το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ευχαριστεί τον Έλληνα Πρωταθλητή για τη συμβολή του στον εμπλουτισμό της Έκθεσης του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου. 

Δείτε επίσης: 

                            


Σχόλια