Μ.Π.Ε.Κ.


Τι κάνεις ρε συ; Πάψε να κοιτάς την πάρτη σου και μόνο αυτή. Ακούς τα χίλια μύρια να γίνονται αλλά δεν κάνεις τίποτα σαν να μην σ' αφορά δε πα να 'ναι και ο γείτονας, ο φίλος, ο συγγενής, δεν κάνεις τίποτα μόνο ακούς, ακούς και δε λες τίποτα. Υπονοείς ένα κάνε κουράγιο και θα αλλάξουν τα πράγματα και μετά σταματάς. Αυτό, μέχρι εκεί. Τόσο λίγος είσαι. 


Σαν πρωταγωνιστής ελληνικής ταινίας του '50 και του '60 συμπεριφέρεσαι, τόσο λίγος, τόσο μικρός είσαι, τόσο μίζερος. Αν αποκωδικοποιήσουμε το DNA μας θα φανεί ένα πεντακάθαρο Μ.Π.Ε.Κ. είναι η Μιζέρια Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου.

Τι κάνεις ρε συ; Ακούς και τρως στη μάπα τα ξερατά μιας κοινωνίας χαμηλού αξιακού συστήματος και δεν κάνεις τίποτα. Απολύουν γνωστούς και άγνωστους από μεγάλα καταστήματα και δεν κάνεις τίποτα, απλά το μαθαίνεις και στηρίζεις. Υπονοείς ένα κάνε κουράγιο και θα αλλάξουν τα πράγματα και μετά σταματάς. Επαναλαμβάνεσαι. Τι κι αν διαβάζεις ότι στα jumbo κάνουν εξευτελιστικές συμβάσεις εργασίας. Εσύ γουστάρεις και πας και τραγουδάς μαμασίτα. Ο Augie Rios που τραγουδά το must άκουσμα των φετινών Χριστουγέννων γεννήθηκε το 1946, στα 12 του τραγούδησε το Donde Esta Santa Claus? Η εποχή μας δεν διαφέρει από το '40 και το '50 και όλα οδηγούν στο να το καταλάβεις. Αλλά εσύ είσαι καλά και ζεις το όνειρο με τα μάτια ανοιχτά σαν άλλος Παπακαλιάτης, ζεις το όνειρο ενός και καλά κόσμου αγγελικά πλασμένου. Μπράβο. Να δούμε τι θα βρεις όταν ξυπνήσεις.


β.ψ.


Σχόλια