Της στιγμής / Πατημασιές τα αποτυπώματα


Είδα στις ειδήσεις του Mega προχθές την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Χρήστου Παναγιωτόπουλου διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού. Ο τίτλος “ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ”. Στο πάνελ της παρουσίασης ήταν οι: Μάνος Ελευθερίου, Θάνος Μικρούτσικος, Έλενα Ακρίτα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, συντόνιζε ο Παύλος Τσίμας. Στο κοινό ήταν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Πατρίκιος, Μπέζος, Χατζηνικολάου και άλλοι πολλοί επώνυμοι, προσωπικότητες κύρους που δεν τους θυμάμαι όλους. Δεν ξέρω πόσο κύρος έχεις όταν δέχεσαι να 'σαι στον ίδιο χώρο με τους Σαμαρά και Βενιζέλο, όταν πολλοί συνάνθρωποι μας δεν ''αντέχουν'' στην χώρα μ' αυτούς και άλλοι μεταναστεύουν σ' άλλες χώρες και άλλοι στον άλλο κόσμο με ή χωρίς την θέλησή τους.

Η εκδήλωση έγινε στο εστιατόριο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας. Αναρωτιέμαι είναι δυνατόν τα νούμερα ένα και δύο της κυβέρνησης τις πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας να 'ναι σε παρουσίαση βιβλίου; ΕΙΝΑΙ. 

Απλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ο πολύς ότι βρίσκονται εκεί γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Όπως ο Μπαλούρδος ''βαράει'' προσοχή στο άκουσμα Σαμαράς, έτσι κι αυτοί προσοχές ''βαράν'' στο άκουσμα διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Mega. Απ' την άλλη μεριά πως θα 'ταν αν όλοι οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών που 'ταν εκεί να δήλωναν αδυναμία παραμονής λόγω της παρουσίας των δύο στελεχών της κυβέρνησης; 

Τι μαλακίες λέω θα μου πείτε; Δίκιο έχετε, ουτοπικές μαλακίες γράφω.

Καμιά τύχη δεν υπάρχει όσο αυτοί που υποτίθεται είναι πνεύματα ελεύθερα, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών ''κοτεύουν'' στην εξουσία. Διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Mega σου λέει. Δεν μιλάμε για αποτυπώματα αλλά για πατημασιές μεγάλου άγριου ζώου. Και δε πα να ψοφήσουν οι πολλοί και απλοί.

β.ψ.

Σχόλια