687 χιλιόμετρα

Από το greenpeace.gr
Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόσταση που αναγκάστηκε να διασχίσει κολυμπώντας μία πολική αρκούδα με το αρκουδάκι της πέρυσι, για να φτάσει τον πάγο και να αναζητήσει τροφή. Το αρκουδάκι της όμως, δεν κατάφερε να επιβιώσει σε αυτό το μακρινό ταξίδι...

Πολύ σύντομα αυτά τα μοναδικά πλάσματα μπορεί να μην έχουν πού να φτάσουν μετά το μακρινό κολύμπι τους, καθώς τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε χάσει τα ¾ του πάγου που επιπλέει στην κορυφή του κόσμου.

Αυτή τη χρονιά 30 ακτιβιστές πέρασαν 2 μήνες στις ρωσικές φυλακές αντιμετωπίζοντας σοβαρότατες κατηγορίες, γιατί "τόλμησαν" να υπερασπιστούν την προστασία της Αρκτικής και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου. Πριν λίγες μέρες τους χορηγήθηκε αμνηστία και παρόλο που είναι πια ελεύθεροι, όπως λένε και οι ίδιοι «Δεν υπάρχει αμνηστία για την Αρκτική».

Τη χρονιά που έρχεται έχουμε να δώσουμε μεγάλη μάχη. Για να δικαιώσουμε τον αγώνα αυτών των ακτιβιστών αλλά και εκατομμύρια άλλων σε όλο τον κόσμο, για να αποδείξουμε ότι το να αγωνίζεσαι για ένα καλύτερο μέλλον δεν είναι έγκλημα και για να προστατεύσουμε τα μοναδικά αυτά ζώα που επιβιώνουν πλέον όλο και πιο δύσκολα.

Η δύναμη και τα μέσα για να καταφέρουμε όλα αυτά, έρχονται αποκλειστικά από εσένα .

Σχόλια