5 σκοτεινά κόμικς για τα Χριστούγεννα Και 1 επικό manga για την Πρωτοχρονιά


Από το lifo.gr
Μια βόλτα από το tilt [Ασκληπιού 37] με έκανε να θυμηθώ ορισμένα κόμικς από τα παλιά που είναι ότι πρέπει αν σου αρέσει ο γοτθικός τρόμος και οι ανατριχιαστικές ιστορίες τα Χριστούγεννα. Τα συγκεκριμένα είναι γεμάτα χιονισμένα τοπία, χιονισμένες καρδιές, σκοτεινά σοκάκια, κατάρες, μαγικά ξόρκια και οξαποδούς. Λίγη σοκολάτα και μια ζεστή κουβέρτα προτείνονται για παρέα.

Lenore 


Οι περιπέτειες ενός πεθαμένου χαριτωμένου κοριτσιού. Πολύ αστείες. Το χιούμορ μπορεί να είναι κατάμαυρο στη Lenore αλλα πραγματικά δεν είναι υπερβολή ότι σε ορισμένα καρέ δεν σου μένει άντερο από τα γέλια. Η Lenore γεννήθηκε το 1998 από τον Roman Dirge. Αν και πεθαμένη πέρα ως πέρα και λίγο διχασμένη προσωπικότητα θέλει το καλύτερο για τους γύρω της μόνο που συχνά οι πράξεις της, οδηγούν σε θάνατο ή σε χειρότερες χαοτικές καταστάσεις. Απλά, ιδιοφυές και instant classic! 

Baltimore 


Το Baltimore είναι η καινούργια δουλειά του Mike Mignola [Hellboy, BDRP]. Ο Mike Mignola είναι μάστορας του υπερφυσικού τρόμου με αξεπέραστο και μοναδικό σχεδιαστικό στυλ. Εδώ συνεργάζεται με τον συγγραφέα τρόμου Christopher Golden. Αυτή την φορά αντί για τον σπόρο του διαβόλου, o κεντρικός τους ήρωας είναι ο τρομερός Λόρδος Baltimore με ένα ξύλινο πόδι. Σαν άλλος Αχάμπ, κυνηγάει βρικόλακες για να πάρει εκδίκηση. Η υπόθεση είναι τοποθετημένη στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής τρεις τόμοι και ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα. 

American Vampire 


Το American Vampire έχει να κάνει με την φυσική εξέλιξη των βαμπίρ και τα διαφορετικά είδη που υπάρχουν ανά τους αιώνες. Η υπόθεση ακολουθεί την δράση του πρώτου αμερικάνικου βαμπίρ. Ο Skinner Sweet είναι ένας παράνομος της Άγριας Δύσης. Όταν ξυπνάει από τους νεκρούς, δεν είναι σαν τα άλλα βαμπίρ. Έχει απίστευτη ταχύτητα και δύναμη και μπορεί να περπατάει στον ήλιο. Αξιοσημείωτο εδώ είναι να πούμε ότι εκτός από τον Scott Snyder που είναι ο δημιουργός της σειράς, υπογράφει μερικές ιστορίες και ο Stephen King. 

Gloomcookie 


Μια ματιά στην goth υποκουλτούρα χωρίς να λείπουν υπερφυσικές πινελιές. Ανεκπλήρωτοι έρωτες, καταραμένες καλλονές, τέρατα και κακή γοτθική ποίηση. Οι ήρωες του Gloom Cookie ζουν σε ένα σύμπαν που για ιδανικό σάουντρακ θα είχε τα τραγούδια των Cure. Από πίσω του κρύβεται η Serena Valentino που είναι επίσης γνωστή για τη δουλειά της στο Nightmares and Fairy Tales που πειράζει κλασικά παραμύθια. 

Courtney Crumrin 


Ή ο θηλυκός Χάρι Πότερ στο πιο σκοτεινό. Η Courtney Crumrin είναι μια κυνική πιτσιρίκα που δεν την θέλουν οι γονείς της και δεν την συμπαθεί κανείς στο σχολείο. Όταν πηγαίνει να ζήσει με τον ερημίτη θείο της που είναι ένας πανίσχυρος μάγος, μαθαίνει ότι έχει τις ίδιες ικανότητες με αυτόν. Ταυτόχρονα ανακαλύπτει ένα παράλληλο σύμπαν γεμάτο με ξωτικά και τέρατα που προκαλούν την αποστροφή . Συχνά οι άνθρωποι ή τα ξωτικά που η Courtney προσπαθεί να βοηθήσει δεν έχουν καλό τέλος. Σπάνια η Courtney χαμογελάει . Τις περισσότερες φορές έχει ένα αδιαπέραστο και αυστηρό βλέμμα που συχνά την βάζει σε μπελάδες με τους γύρω της. Μια εξαιρετική δουλειά από τον Ted Naifeh που το γράφει και το εικονογραφεί. 

Και το manga: 
20th Century Boys 


Αν και δεν έχει να κάνει με το υπερφυσικό αλλά με μια αίρεση και τον μυστηριώδη ηγέτη της που θέλει να καταστρέψει την ανθρωπότητα την Πρωτοχρονιά. Οι πρωταγωνιστές του manga ανακαλύπτουν με τρόμο ότι έχει να κάνει με ένα τραυματικό γεγονός από την παιδική τους ηλικία. Ο Naoki Urasawa [ που το έγραψε την ίδια εποχή με το επίσης κορυφαίο Monster] δημιουργεί μια επική ιστορία για την φιλία και την προδοσία. Διαδραματίζεται σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους, στο παρόν [όταν το manga κυκλοφόρησε ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 90], στο παρελθόν και το μακρινό μέλλον. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε μια τριλογία το 2008 αλλά τίποτα δεν ξεπερνάει το manga. O τίτλος είναι από το διάσημο τραγούδι των T-Rex.

Σχόλια